Efectele fructelor asupra organismului

O vorba din popor spune ca un mar pe zi tine doctorul departe. Din pacate, ma uit in jurul meu, si chiar si in familia mea si imi dau seama ca consumam mai putine fructe decat in copilarie, inlocuindu-le cu dulciuri…

Totusi in ciuda gustului, toate acele dulciuri pe care le consumam zi de zi, nu numai ca nu sunt bune pentru sanatatea si silueta noastra, dar nu aduc nici un beneficiu. Asa ca voi incerca sa le inlocuiesc cu fructe, mai ales ca incepe sezonul lor! Pentru a incerca sa adun cat mai multi sustinatori si oameni in echipa consumatorilor de fructe voi face o lista cu principalele fructe si efectele lor asupra organismului nostru.

  • Merele – sunt bogate in fier, acid malic, vitaminele A si C. Ajuta de asemenea in arteroscleroza si au si proprietati anti-imatranire si anti-cancerigene. Ideal este sa le mancati cu tot cu coaja si sa le luati de la tara sau din locuri unde sunt mai putin stropite cu pesticide.
  • Bananele -sunt bogate in vitaminele B si C si potasiu. Sunt recomandate pentru persoanele anemice, cu probleme de tranzit intestinal, pentru intepaturile de tantari si chiar si pentru persoanele care vor sa se lase de fumat.
  • Portocalele – sunt o sursa bogata in vitamine cum ar fi vitamina A, B, C si in calciu. Recomandata pentru febra, indigestie, bolile oaselor sau a dintilor si pentru inima.
  • Perele – desi nu sunt tocmai indicate in curele de slabire datorita nivelului ridicat de zaharuri, sunt bogate in fibre si vitamina C.
  • Ciresele – contin antioxidanti, sunt foarte utile in combaterea durerii si inflamatiilor. S-a dovedit ca sunt foarte utile in cursul curelor de slabire.
  • Strugurii – Samburii din struguri contin substante anticancerigene. Este cunoscut efectul benefic a strugurilor consumati atat proaspeti cat si sub forma de vin.
  • Pepenele – Compus din apa si vitamine, ca si principale efecte benefice pepenele ajuta la eliminarea metalelor grele din organism si are efect anticancerigen.
Distribuie:

One comment

Lasă un răspuns