Cum sa iti creezi un program de exercitii dupa nastere

Dupa ce nasti corpul tau trece printr-o perioada foarte grea in care incearca sa revina din nou la starea de dinainte. Multe femei chiar trec prin schimbari mai mari dupa ce nasc decat inainte de a nastere.

Pentru a evita acumularea kilogramelor si pierderea masei musculare dupa nastere, precum si pierderea kilogramelor cumulate in timpul sarcinii este indicat sa va creati un set de exercitii care sa va ajute sa reveniti in forma.

Dat fiind faptul ca exercitiile au loc intr-un moment in care corpul vostru este in refacere este bine ca exercitiile sa fie in concordanta cu acest aspect. Mai jos sunt cateva sfaturi care sa va ajute sa reveniti la forma initiala in cat mai scurt timp.

  • In prima saptamana dupa nastere este indicat sa te odihnesti cat mai mult posibil. Desi vei simti ca ai nevoie de miscare, pentru a putea sa faci acest lucru ai nevoie in primul rand sa fii odihnita.
  • Daca ai ales sa nasti natural, atunci corpul tau isi va reveni ceva mai repede. In primele zile dupa nastere cele mai indicate miscari sunt cele de streching, pentru picoare si spate.
  • Daca ai nascut prin cezariana, atunci este indicat sa incepi prin exercitii de repiratie.
  • Poti incepe cu exercitii usoare de aerobic dupa aproximativ 2 saptamani, daca ai nascut natural si in 3 -4 saptamani daca ai nascut prin cezariana. Incepe cu serii de exercitii scurte. Este important sa nu te fortezi prea tare, si incearca sa cresti dificultatea progresiv. La aproximativ 8 -12 saptamani dupa nastere poti sa ajungi la un nivel de efort de 100 % din ce puteai sa faci inainte.

De asemenea nu este recomandat sa faci exercitii pana cand obosesti, este bine sa te opresti din a face exercitii cand simti ca ai mai putea continua pentru inca 10 minute. Nu uita ca sanatatea ta este cea mai importanta mai ales ca, acum mai depinde cineva de tine.

Distribuie:

Lasă un răspuns