Slabeste cu Dieta Ketogenica

Dezvoltata intre anii 1920-1930 ca si terapie nonmedicamentoasa pentru tratarea epilepsiei, Dieta Ketogenica a crescut in popularitate abia in ultimii zeci de ani cand „efectul secundar” al acesteia, scaderea in greutate, a inceput sa fie exploatat de medicii nutritionisti.

Pe scurt, dieta presupune suprimarea din alimentatie a carbohidratilor, concomitent cu cresterea aportului de grasimi.

dieta pentru a slabi sanatosSe stie ca in mod normal corpul uman foloseste ca sursa primara de energie glucoza. Eliminandu-se din alimentatie, organismul va fi fortat sa metabolizeze grasimile, acestea fiind utilizate ca sursa energetica alternativa.

Astfel, in lipsa carbohidratilor, se va induce asazisa stare de ketoza, o stare fiziologica naturala de altfel, acizii grasi fiind metabolizati in mitocondrii. Produsele rezultate in urma beta oxidarii grasimilor poarta denumirea de ketone (care de altfel dau si numele dietei) si vor constitui noul rezervor energetic al corpului nostru.

In functie de organism, caci, da, fiecare dintre noi suntem unici, primele rezultate apar in cateva zile.

In prima saptamana, pe masura ce rezervele de glicogen scad, se elimina si o mare cantitate de apa care in mod normal este retinuta in organism de glucide. Astfel, putem avea surpriza ca dupa doar cateva zile, cantarul sa arate cu pana la 5-8 kilograme mai putin. Pe masura ce avansam cu dieta, scaderea va fi mai lenta, dar durabila.

Procentual, este recomandat ca in dieta zilnica sa includem 70-75% grasimi, 20-25% proteine, dar nu mai mult de 1 gram pe kilogram daca esti sedentar, sau 1.5 grame/kilogram daca esti sportiv si 5% glucide, in limita a maximum 30-40 de grame.

Avantajele dietei ketogenice

-Scade tensiunea arteriala si colesterolul rau
-Cresterea nivelului energetic (desi in prima faza, pana ce organismul se obisnuieste cu noul tip de regim, puteti resimti o stare de moleseala)
-Pierderea rapida a kilogramelor in plus
-Se presupune ca dieta keto poate deveni in viitor inamicul numarul 1 al cancerului (efectele acestei diete in lupta cu aceasta cumplita maladie sunt inca in studiu)

Posibile efecte negative:

-Lipsa de energie (se manifesta in primele zile ale dietei)
-Cefalee si ameteli,
-Constipatie.

Distribuie:
Distribuie
1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *