Cum sa prelungesti viata ambreiajului tau?

mecanici sub masinaUn kit de ambreiaj este scump, indiferent ca vorbim despre un kit ambreiaj Opel sau despre un kit ambreiaj Audi. Nimanui nu ii place sa fie nevoit sa scoata cateva sute bune de lei din buzunar, sau chiar cateva mii de lei.

Astfel, daca ai o masina, este bine sa te asiguri ca o ingrijesti asa cum trebuie. Ambreiajul este o parte esentiala a automobilului si din pacate, in timp se uzeaza. Cu respectarea unor reguli insa, poti sa eviti inlocuirea pentru o perioada destul de mare de timp si te poti bucura din plin de sofat.

Cum faci sa eviti uzura inutila a ambreiajului?

Cea mai importanta regula este sa nu apesi in acelasi timp si ambreiajul si acceleratia. Este o greseala pe care multi soferi o comit si este extrem de solicitanta pentru intregul mecanism de transmisie. Este bine sa urmezi sfaturile pe care le-ai primit la scoala de soferi si sa apesi acceleratia in contratimp cu lasarea pedalei de ambreiaj.

O alta regula este aceea de a nu folosi ambreiajul atunci cand nu este necesar. Spre exemplu, evita sa stai cu piciorul pe pedala atunci cand esti la semafor. Cel mai indicat este sa lasi cutia de viteze la punctul mort si sa ridici piciorul de pe pedala.

O greseala mare pe care o fac unii soferi este faptul ca isi odihnesc piciorul pe pedala de ambreiaj. Pare a fi destul de confortabil, insa este confortabil doar pentru picior, nu si pentru buzunar. Daca eviti sa iti odihnesti piciorul pe pedala, nu doar ca protejezi ambreiajul, ci si rulmentul.

Evita pe cat posibil frana de motor! Pentru a incetini nu trebuie sa schimbi vitezele, ci sa franezi. Evident, daca afara este o vreme urata si soseaua este alunecoasa, este mult mai indicat sa apelezi la frana de motor. In rest, insa, trebuie sa fie evitata pe cat posibil aceasta manevra.

Nu in ultimul rand, nu neglija frana de mana! Daca parchezi masina intr-o rampa, este bine ca, pe langa lasarea masinii in viteza sa tragi si frana de mana. In felul acesta, poti proteja ambreiajul.

Daca protejezi in felul acesta ambreiajul, te poti bucura de el mii de km, fara niciun fel de probleme si evident, eviti cheltuielile inutile.

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *