Utilitatea miscarii in viata ta poate fi descrisa prin fel si fel argumente simplu de sustinut, benefice atat pentru corp, cat si pentru minte. Insa stim cat de greu poate fi sa continui planul de exercitii fizice pe care ti l-ai propus, mai ales atunci cand in viata ta a aparut micutul. De aceea, iti oferim astazi o serie de sfaturi utile, cu rolul de a-ti arata cat de simplu este sa continui miscarea, chiar si dupa ce ai devenit mamica:
Antrenament devenit rutina: Start lin al programului
Atunci cand iti propui sa integrezi in rutina ta un program de antrenamente fizice, entuziasmul caracteristic fiecarui nou inceput te poate tenta sa iti faci planuri mult prea ambitioase, in raport cu nivelul tau de pregatire fizica.
In aceeasi ordine de idei, o suprasolicitare nu doar ca iti va afecta inca de la inceput capacitatile motorii, dar te va si descuraja sa continui. Asadar, iti recomandam sa incepi cu sesiuni scurte de antrenamente, construite pentru inceput mai mult in jurul incalzirii corecte, continuand apoi cu serii cu repetari putine.
Antrenament devenit rutina: Setarea alarmelor
Ai incredere ca tehnologia poate face minuni, astfel incat sa mizezi pe utilizarea alarmelor pentru a da startul pregatirilor pentru sala. Obiceiurile se formeaza pe baza unei discipline, iar aceste notificari audio au menirea de a-ti readuce aminte planul pe care ti l-ai propus. Alarmele pot functiona si in cazul continuarii programului de antrenamente. Iata, mai exact, despre ce este vorba:
Cercetarile arata ca la auzul unui astfel de semnal sonor, creierul poate intra in timp pe modul de actiune, asadar, testeaza aceasta varianta atunci cand dispozitia pentru antrenament nu se afla la cele mai inalte cote. Iti recomandam sa ai pregatita dinainte geanta pentru sala, astfel incat alarma sa declanseze o reactie cat mai rapida a ta, pentru a pleca spre sala in cel mai scurt timp posibil.
Antrenament devenit rutina: Ideea recompenselor
Motivele pentru care multe femei renunta la ideea programului de antrenamente se bazeaza pe faptul ca rezultatele intarzie sa apara. Or creierul uman este obisnuit sa rezolve lucruri pe care le percepe ca fiind in proximitate. Intarzierea rezultatelor scontate se poate traduce prin lipsa unei reactii cu un caracter de “rezolvare a problemei”, asadar, renuntarea poate fi o urmare cat se poate de fireasca.
In acest sens, iti sugeram sa incluzi in programul tau de antrenamente si o componenta de recompensare a ta, mai ales cand te afli cu miscarea in primele zile sau saptamani. Ideea aceasta poate fi un liant intre etapa de sedentarism, in care (inca) nu te simti motivata si momentul in care mersul la sala devine o obisnuinta cu care te simti confortabil. Dupa un antrenament dificil, te poti rasfata asa cum stii tu mai bine, astfel incat creierul sa inteleaga ca utilitatea lucrului pe care tocmai l-ai finalizat este recompensata pe masura.
Antrenament devenit rutina: La sala cu fetele
Daca si cele mai bune prietene sau colegele de la munca sunt tentate de a merge la sala, de ce nu? Este mult mai util sa adoptati o astfel de abordare pentru construirea unui obicei sanatos, cu o nota importanta de socializare simplu de inteles. Asa va puteti puteti motiva una pe cealalta, in mentinerea unui stil de viata cat se poate de sanatos, ce poate oferi o multime de recompense vizibile, pe termen mediu si lung.
In concluzie, credem ca ideea unui set de “trucuri”, ce pot influenta dobandirea unui obicei, este una cat se poate de normala. Asadar, pregateste-ti inca de pe acum echipamentul de sala si incepe chiar din aceasta saptamana antrenamentele. Comanda pantaloni de femei de la Carrefour pentru miscarea pe care esti pregatita sa o faci, inarmeaza-te cu rabdare si vointa, iar schimbarea este pe cale sa inceapa! Succes!