Mastopexia sau operatia de lifting mamar

Mastopexie prin lifting mamar (ridicarea sanilor) este o procedură chirurgicală complexă și specializată, care are ca scop ridicarea și remodelarea sânilor lăsați sau căzuți.

Mastopexia (ridicarea sanilor) reprezintă o soluție pentru femeile care se confruntă cu modificări ale sânilor datorate factorilor cum ar fi îmbătrânirea, pierderea în greutate sau sarcina și alăptarea. În acest articol, vom explora în detaliu procesul de mastopexie și rezultatele pe care le poate oferi.

Mastopexia – Ce este?

Mastopexia este o intervenție chirurgicală care implică ridicarea sânilor căzuți și remodelarea lor pentru a le reda un aspect tânăr și ferm. Procedura constă în eliminarea excesului de piele și remodelarea țesutului mamar pentru a obține o forma și o poziție superioară a sânilor.

Cum se realizează mastopexia prin lifting mamar?

Procedura de mastopexie prin lifting mamar este realizată sub anestezie generală și durează aproximativ 2-3 ore. Chirurgul plastician va realiza câteva incizii atent plasate în zonele predefinite, astfel încât să fie minime sau invizibile după vindecare.

Excesul de piele este îndepărtat și țesutul mamar este reconturat și ridicat. Sunt plasate, de asemenea, suturi pentru a susține forma nouă a sânilor. În final, sânii vor fi mai fermi, cu o poziție mai ridicată și un aspect rejuvenat.

Recuperarea după mastopexie

Perioada de recuperare după mastopexie (ridicarea sanilor) este esențială pentru obținerea rezultatelor dorite. Pentru a minimaliza disconfortul post-operator, pacientele vor avea nevoie de repaus și îngrijire adecvată.

Chirurgul va oferi instrucțiuni detaliate despre cum să îngrijească zona intervenită, cum ar fi schimbarea pansamentelor și purtarea unui sutien special. Este important să se evite activitățile fizice intense timp de câteva săptămâni pentru a permite vindecarea optimă.

Beneficiile mastopexiei prin lifting mamar

Mastopexia prin lifting mamar poate oferi numeroase beneficii pacientelor care doresc să-și îmbunătățească aspectul sânilor. Printre acestea se numără:

  1. Ridicarea și remodelarea sânilor lăsați sau căzuți, redându-le un aspect mai tânăr și mai ferm.
  2. Eliminarea excesului de piele și a neuniformităților, pentru a obține o formă și o simetrie armonioasă a sânilor.
  3. Restabilirea încrederii și a stimei de sine a pacientei, prin oferirea unui aspect estetic plăcut al sânilor.
  4. Posibilitatea de a corecta asimetria mamara și de a îmbunătăți proporțiile corpului.

Riscuri și complicații

Ca orice intervenție chirurgicală, mastopexia prin lifting mamar poate implica anumite riscuri și complicații. Acestea pot include infecții, sângerări excesive, cicatrizare anormală sau modificări temporare ale sensibilității sânilor. Este esențial să discutați cu chirurgul plastician despre riscuri și să respectați recomandările post-operatorii pentru a minimiza aceste riscuri.

Concluzie

Mastopexia prin lifting mamar este o procedură chirurgicală avansată și eficienta in mainile unui chirurg estetician antrenat.

Pentru programarea unei consultatii de chirurgie estetica la Dl Dr. Turcu, medic primar chirurgie plastica si estetica, contactati Clinica Zone Medical Estet din Bucuresti.

Cu o experienta de 25 ani in chirurgie estetica, Dr. Eugen Turcu va sta la dispozitie cu toate informatiile legate de acest tip de interventie.

Distribuie:

Lasă un răspuns