Cum să-ți îmbunătățești engleza citind literatură

Dacă ai deja cunoștințe de bază despre limba engleză, cititul este una dintre cele mai distractive metode pentru a-ți îmbunătăți fluența în această limbă. Există diverse modalități prin care cititul cărților în limba engleză ajută la dezvoltarea abilităților lingvistice. Cu toate acestea, este important să găsești cărțile și metodele care funcționează cel mai bine pentru tine. Alege din oferta de romane în limba engleza de la CLB și nu uita ca cititul ar trebui să fie interesant și distractiv. 

Cititul îmbunătățește gramatica și punctuația

Există atât de multe reguli în gramatica engleză încât orice începător poate renunța foarte repede, descurajat. Prepozitiile, de exemplu, pot fi utilizate în diverse moduri pe care le poți învăța foarte ușor citind în engleză. Vei reține în mod natural care prepoziție unde se potrivește și vei reuși, intuitiv, să vorbești corect. 

Cititul dezvoltă vocabularul

Dacă este practicată corect, citirea în limba engleză te va ajuta să îți construiești un vocabular de invidiat. Chiar dacă nu are un impact direct în limba engleză vorbită, îți poți îmbunătăți pronunția citind cu voce tare. Orice fel de lectură îți va îmbunătăți vocabularul. În special ficțiunea face posibilă expunerea la argouri și fraze folosite frecvent în conversațiile actuale, deoarece conține multe dialoguri contemporane. În timp ce citești, subliniază cu un creion toate cuvintele de care nu ești sigur. La finalul sesiunii de lectură în limba engleză, folosește un dicționar pentru a găsi explicațiile necesare. 

Alege cărți clasice

Citirea cărților originale, scrise de autorii consacrați este o mină de aur pentru tine. Aceștia folosesc limba engleză clasică într-un mod în care manualele nu o fac. Acestea din urmă sunt scrise într-un mod mai simplu, pentru non-nativi, pentru a-i ajuta să se descurce în limba engleză la un nivel conversațional acceptabil.

Alege cărțile bilingve

Acestea sunt cel mai ușor de folosit deoarece au textul original, în limba engleză pe o pagină, și traducerea, în limba romană, pe cealaltă. Asta înseamnă că vei putea să înțelegi rapid cuvintele și expresiile cu care nu ești familiarizat și vei putea să-ți îmbunătățești mai repede cunoștințele de limba engleză. 

Folosește vocabularul pasiv

Mulți oameni pot înțelege anumite cuvinte atunci când le aud ori le citesc. Însă rareori le pot folosi atunci când vorbesc ori scriu. Aceste cuvinte reprezintă vocabularul pasiv, pe care vei reuși să îl utilizezi în mod frecvent dacă vei citi cu regularitate în limba engleză. Cuvintele respective vor trece în vocabularul activ și le vei putea folosi cu ușurință în conversațiile uzuale. 

Cititul cu voce tare îmbunătățește pronunția

Dacă vei citi cu voce tare îți vei antrena corzile vocale să se obișnuiască cu sunetele limbii engleze și vei aduce claritate vocii. Îți vei îmbunătăți pronunția și vei învăța într-un mod ușor cum să folosești intonația, accentuarea și propriul ritm. 

Cititul îmbunătățește scrierea

Pe lângă multe alte beneficii, cititul în limba engleză te va învăța elementele de bază ale scrierii, cum se tranzacționează propozițiile și paragrafele, cum se construiesc argumentele. Este  o experiență benefică pentru aprofundarea tuturor aspectelor pe care le stăpânește un vorbitor de limba engleză. 

Cititul în limba engleză poate fi dificil, mai ales la început. Însă reprezintă unul dintre cele mai satisfăcătoare modalități de îmbunătățire a limbii engleze. Atunci când citești, automat traduci pentru a înțelege și a te bucura de poveste. Este cea mai bună metodă pentru a te apropia cu pași repezi de cursivitate. În plus, ctind în limba engleză vei avea acces nu doar la cunoștințe dintr-o varietate largă de domenii dar vei putea și susține conversații cu subiecte diverse. Vei putea afla idei noi, lecții pe care nu le găsești în altă parte și care te pot ajuta în mod crucial să te dezvolți atât la nivel personal dar și profesional.

Distribuie:

Lasă un răspuns