De ce ar trebui sa conduca o femeie „bestiile pe doua roti”

De-a lungul timpului, femeia a inceput sa se antreneze tot mai mult in lupta pentru castigarea drepturilor egale cu cele ale barbatilor. In prezent, a reusit sa elimine discriminarile sexuale si sa reprezinte rolul central in „centrul evolutiei.  Ei bine, nu ne-a luat mult timp si ne-am pus amprenta si asupra sportului care nu demult, era dedicat barbatilor – motociclismul.

Ne putem declara invingatoare!

Prin natura lor, femeile nu pot lasa stacheta jos si zilnic, continua sa se autodepaseasca. Mai nou, rezultatele demonstreaza ca unul din cinci motociclisti este reprezentat de o femeie, informatie declarata de catre Consiliul Industriei de Motociclete.

Daca iti doresti sa intri si tu in randul femilor fericite si puternice care conduc motociclete, HeyMoto te invata cum sa pornesti intr-o calatorie sigura pe doua roti. Este foarte important sa ai un instructor pasionat si dedicat, dar inainte de toate, hai sa marim doza de adrenalina si sa discutam despre motivele pentru care ar trebui sa conduci o motocicleta:

Te vei simti libera!

Da, condusul unei motociclete inseamna bucurie si libertate.

Femeile au intotdeauna nevoie de putin timp pentru ele. Imagineaza-ti cat de placut este sa pornesti motorul, sa simti vantul prin par si sa te deconectezi total de la grijile zilnice. Si mai mult de atat, sa realizezi ca iti place atat de mult motociclismul incat sa te incarci cu energie pentru inca alte 2 zile agitate…fie ca vrem sau nu sa recunostem, sa fii femeie nu este atat de simplu

Iti imbunatatesti dexteritatea

Nu e un lucru nou ca mersul pe motocicleta necesita o concentrare serioasa. O calatorie pe motocicleta iti stimuleaza creierul. Anticiparea pericolelor, distanta de franare, viteza, evitarea masinilor si a obstacolelor sunt doar cateva dintre provocarile pe care trebuie sa le depasesti in trafic. Astfel, constrangerea de a lua decizii rapide ajuta la imbunatatirea functionarii cognitive. Mai mult de atat, dezvolta increderea in sine. O motociclista va fi intotdeauna mai increzatoare in fortele proprii.

Arzi caloriile suplimentare

Exact! Sunt cuvintele pe care orice femeie isi doreste sa le auda.

Mersul pe motocicleta arde caloriile in plus. O motociclista isi stimuleaza muschii pentru a tine motocicleta in echilibru. Cele mai multe dintre noi, nu avem timp sa vizitam salile de fitness, prioritatile sunt altele…dar mersul pe motocicleta este un exercitiu placut care te va ajuta sa slabesti fara un efort prea mare.

Te ajuta sa te simti atragatoare

Este evident ca fiecare dintre noi simtim nevoia de confirmari, mai ales atunci cand vine vorba de aspectul fizic. Motociclistele sunt apreciate mai mult sau mai putin in secret de toata lumea. Acest lucru este dovedit chiar de un studiu comandat de Harley-Davidson care arata ca  femeile care merg pe motocicleta sunt mai fericite si se simt mai sexy.

scoala moto femei

Te conectezi cu lumea

Cand vei urca pentru prima data pe o motocicleta, te vei intreba de ce nu ai facut asta mai din timp. Dar o sa vin in completarea ta si o sa-ti spun „niciodata nu e prea tarziu”. Vei avea ocazia sa vizitezi locuri minunate pe motocicleta, te vei conecta cu oamenii din jur. Inevitabil, vei primi intrebari despre cum este viata de motociclist sau vei primi pur si simplu complimente si astfel,  vei socializa cu diverse persoane. Mai mult de atat, odata ce vei obtine un permis de conducere pentu motocicleta, te poti considera parte din clubul motociclistilor. Ce inseamna asta? Ca inevitabil vei „evada” pentru putin timp din grijile cotidiene si vei „da o tura” alaturi de cei ce-ti vor deveni colegi de breasla.

Daca simti nevoia de independenta, libertate si aventura….well, go for it!

Nici statutul de mama, sotie, femeie de afaceri sau orice altceva n-ar trebui sa te retina din a face ceea ce-ti place.

Daca iti faci curaj si vrei sa conduci „bestia pe doua roti”, asigura-te ca ai alaturi instructorul potrivit si arunca o privire asupra website-ului Heymoto sau altfel spus,  „Scoala Moto de Elita”- https://heymoto.ro/ .

Distribuie:

Lasă un răspuns