Cum ții flacăra iubirii aprinsă în relație?

un cuplu

Într-o relație care durează de ani buni, pot să intervină situații în care iubirea voastră nu mai este la fel de frumoasă ca la început. Pare să fi intervenit o rutină în viața voastră și lucrurile merg doar înainte și nu mai există acea pasiune și acel entuziasm cu care ai fost obișnuită. De ce se întâmplă acest lucru? Într-o relație pe termen lung, gradul de noutate începe să se estompeze proporțional cu timpul petrecut în relația respectivă. Intervine obișnuința, deja v-ați familiarizat cu obiceiurile fiecăruia și deja s-a creat o rutină anume.

Dacă ai ajuns într-un astfel de punct de cotitură în relația ta, trebuie să știi că acest lucru este normal și că nu ești singura care se află într-o astfel de situație.

Una dintre cele mai satisfăcătoare aspecte ale unei relații de lungă durată este aceea că îți cunoști foarte bine partenerul și acesta, la rândul lui te cunoaște pe tine. Ați petrecut luni poate chiar ani împreună, ați trecut prin tot felul de încercări, obstacole și bucurii deopotrivă. Deși există confort și familiaritate în relația voastră, uneori îți poți dori ca ceva să se schimbe și să încercați ceva nou.

Cum poți face ca relația ta să fie mai interesantă?

O relație este atât de interesantă pe cât ești și tu. Dacă în prezent te simți nemulțumită de modul în care evoluează lucrurile atunci poate că ar trebui să te reevaluezi și să ieși din zona ta de confort. De exemplu, ai putea lua în calcul să faci ceva interesant cum ar fi să înveți ceva. Gândește-te la lucrurile care te interesează și care te incită, la acele aspecte pe care ai dorit întotdeauna să le îmbunătățești.

În momentul în care înveți ceva nou, acest lucru ar putea să fie exact ceea ce ai nevoie pentru a aprinde scânteia în relația ta deoarece îți va oferi un subiect nou despre care să vorbești, ceva pe care îl aștepți cu nerăbdare să se întâmple și să îți îmbunătățești astfel bunăstarea ta mentală. Partenerul tău va observa schimbările pozitive din viața ta și va fi dornic să afle mai multe despre noile tale interese și, cine știe, poate că va fi interesat la rândul lui să aibă același nou hobby ca tine.

Iată câteva idei pe care le poți pune în practică alături de partenerul tău:

  • Amintiți-vă de experiențele pozitive din relație uitându-vă la poze

Uitați-vă la fotografii, citiți însemnări din jurnale vechi, purtați conversații despre diverse întâmplări prin care ați trecut. Rememorarea unor evenimente în care ați fost fericiți poate să vă ajute să vă reconectați la emoții plăcute pe care le-ați simțit și la începutul relației voastre.

De asemenea, puteți să decideți împreună să înrămați anumite fotografii sau să creați albumele pe care ați tot plănuit să le faceți.

  • Inventați un nou ritual

Obiceiurile noi pe care le puteți avea în relație pot fi, de asemenea, de mare ajutor pentru a reaprinde flacăra în relația voastră. De exemplu, plecați într-o vacanță exotică, faceți duș împreună, degustați fructe pe care nu le-ați mâncat niciodată.

  • Apucați-vă de un nou hobby

Dacă până acum obișnuiți ca în fiecare weekend să vă uitați la un film schimbați rutina. Ieșiți la o plimbare, apucați-vă de grădinărit sau încercați ceva nou care vă scoate din zona voastră de confort. Încercați o activitate nouă cum ar fi dansul, pictura sau să faceți un curs.

  • Apreciați aventurile și nu uitați de momentele de liniște în doi

Nu uitați să petreceți timp împreună în relație, vorbiți deschis despre lucrurile pe care le doriți și exteriorizați-vă sentimentele. Chiar dacă produce mult entuziasm să încercați lucruri noi, încercați să alternați aceste momente cu cele petrecute în intimitatea căminului vostru.

Atunci când dorești să reaprinzi flacăra în relația ta și să propui o serie de idei interesante trebuie să ții cont de dorințele amândurora. Ține cont și de lucrurile pe care le apreciază sau ar dori să le facă. De asemenea, nu uita să faci și anumite compromisuri în relație pentru a te asigura că toate activitățile pe care le faceți împreună să creeze entuziasm de ambele părți.

Este important să găsești idei care implică socializare și implicare din parte amândurora. Astfel, va fi mult mai simplu să descoperiți lucruri noi care pot să readucă acele sentimente de altădată în relația voastră. De asemenea, ideile potrivite le poți găsi și prin a comunica deschis și să vă exprimați dorința de a face ceva diferit în afară de a vă cuibări pe canapea și să alegeți un film la care să vă uitați.

Acest proces de a menține flacăra aprinsă în relația voastră poate să fie destul de provocator. Tocmai de aceea este importantă comunicarea și să arătați amândoi deschidere către a face lucruri noi.

Ce faci dacă el nu arată nici un interes pentru ceea ce dorești să faceți împreună pentru relație?

Dacă te afli în situația în care orice ai propune este refuzat din start de el, încearcă să analizezi motivele pentru care are acest comportament. Comunicarea este cea mai bună cale prin care poți să afli ce anume îl deranjează, să îi vorbești despre îngrijorările tale și să propui câteva soluții prin care ați putea să remediați problema.

De asemenea, ascultă-ți partenerul, fii răbdătoare și încearcă să fii cât mai deschisă și empatică. Este posibil ca el să treacă printr-o situație dificilă iar motivul pentru care să refuze să faceți lucruri noi împreună să fie destul de banal. Însă, dacă nici prin comunicare nu reușiți să ajungeți la o soluție prin care să readuceți pasiunea în relația voastră, atunci este timpul să căutați ajutor.

Mai ales dacă problemele voastre sunt destul de complicate și nu reușiți să le rezolvați pe cont propriu, cea mai bună soluție în acest caz este să apelați la ajutorul unui consilier sau al unui terapeut.

 În cele din urmă, este important să rețineți că menținerea unei relații sănătoase și satisfăcătoare necesită efort și angajament din partea ambilor parteneri. Este esențial să lucrați împreună pentru a depăși provocările și pentru a menține flacăra iubirii vie în relația voastră.

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *