Cum trebuie sa te pregatesti de nastere

Perioada sarcinii poate fi una destul de dificila, insa la fel de important sau poate chiar mai mult este momentul in care are loc nasterea. Pentru a te simti si a fi pregatita momentului mult asteptat si perioadei imediat urmatoare, este important sa iti indrepti atentia spre sfaturile pe care le vei citi in continuare.

Stai intr-un mediu lipsit de stres
Cu siguranta ai inteles rolul pe care il are stilul de viata pentru o sarcina cat mai sanatoasa. Pe langa alimentatia corecta si renuntarea la diferite vicii, in aceasta perioada trebuie sa se regaseasca armonia si linistea interioara. Mediul trebuie sa fie unul lipsit de factori de stres, nu te enerva si incearca sa-ti pastrezi mereu calmul. Evita sa te implici in activitati in care este necesar sa depui efort si sa faci miscari bruste. In felul acesta vei evita riscul de a-ti produce un avort spontan sau alte complicatii.
Incearca sa iti creezi un mediu cat mai placut, asculta muzica relaxanta, fa plimbari prin natura si bucura-te de fiecare moment.
Este foarte important sa realizezi ca ultimul trimestru din sarcina este deosebit de important din acest punct de vedere.

Consulta mai des medicul
Vizita la medic trebuie sa fie efectuata ceva mai des in perioada din apropierea nasterii. Medicul obstetrician va verifica starea de sanatate a copilului, va putea sa recomande metoda cea mai buna de a naste si va putea spune cu o oarecare precizie data la care aceasta va avea loc.
Modalitatile de nastere pot fi diverse, de la cele naturale, la cele in apa si pana la metoda prin cezariana. Fiecare dintre acestea prezinta anumite avantaje, insa mereu este de preferat cea naturala. In cazul in care apar diverse complicatii, metoda de nastere prin cezariana este cea indicata si cel mai des folosita. De asemenea, este bine de stiu faptul ca perioada de recuperare va fi una ceva mai lunga decat in cazul nasterii naturale.

hainute botez
Alege locul nasterii
Odata ce stii data aproximativa in care nasterea va avea loc este foarte important sa alegi si locul. Acesta trebuie sa fie unul accesibil, sa ofere incredere si sa asigure conditiile cele mai bune de igiena, respectiv cunostinte medicale. In felul acesta te vei asigura ca nu vei intampina nici o emotie.
Pregateste ceea ce vei avea nevoie la maternitate
Trebuie sa te gandesti din timp la momentul nasterii si perioada pe care o vei petrece in spital. Pregateste hainele de schimb, scutece, servetele, biberoane si hainute pentru cel mic.

Camera copilului
Poate nu in perioada imediat urmatoare nasterii dar in scurt timp cel mic va trebui sa aiba camera lui. Este foarte important sa te gandesti la acest aspect dinaintea nasterii pentru ca dupa vei avea foarte multe pe cap. Alege culori deschise, un patut, jucarii si tot ceea ce trebuie sa ofere un spatiu pentru o crestere usoara si o dezvoltare armonioasa.

Citeste despre ingrijirea copilului
Vei avea mult timp in perioada sarcinii sa citesti. Iti recomand sa te informezi si sa inveti cat mai multe despre ceea ce implica cresterea unui copil si nevoile pe care le are acesta, de la alimentatie, somn, joaca, etc.

Botezul
Urmatorul moment important dupa nastere va fi botezul. Te va ajuta daca vei sti din timp perioada in care vrei sa aiba loc si alte detalii. Poti chiar sa cumperi hainutele pentru botez. Un site cu astfel de produse este www.deluxe-cards.ro
Respectand aceste sfaturi te vei asigura ca nasterea va fi una foarte frumoasa si totul va fi pus la punct.

Distribuie:

Lasă un răspuns