Cum sa fii o gazda perfecta

Atunci cand ai invitati la cina sau organizezi o petrecere, sunt cateva obligatii pe care le ai, astfel incat oaspetii tai sa se simta bine si sa ajunga acasa in siguranta. Mai jos sunt cateva idei care ar putea sa te ajute sa duci cu bine la capat aceasta indatorire.

  • Indeparteaza obiectele care se pot strica sau sa accidenteze pe cineva in timpul petrecerii. Acest lucru este cu atat mai indicat daca la petrecere sau cina sunt invitati si copii. In acest mod eviti atat situatiile jenante in care invitatii se simt prost pentru ca au stricat obiectul, si parerile tale de rau pentru acest lucru.
  • Intreaba oaspetii despre preferintele lor alimentare sau posibilele alergii pe care le pot avea. Nu ai vrea sa ajungeti de la bal la spital.
  • Daca unii invitati par a fi baut prea mult, incearca sa ii refuzi politicos un nou pahar de bautura. De asemenea incearca sa nu ai prea multa bautura alcoolica la vedere, si sa ai mereu la dispozitie suficiente sucuri sau bauturi nealcolice. Daca unul din invitatii tai a baut prea mult, si nu reusesti sub nici o forma sa te intelegi cu el, poate este mai bine sa ii iei cheile de la masina si sa il duci personal acasa.
  • Sparge gheata. Este foarte posibil ca nu toti invitatii sa se cunoasca intre ei, asa ca este de datoria ta sa spargi gheata, sa pornesti conversatia si sa intretii atmosfera pe parcursul petrecerii.
  • Imbraca-te adecvat, pentru ca o gazda este in primul rand judecata dupa prima aparitie. Asa ca nu lasa acest aspect deoparte in favoarea altor aspecte.
  • Serveste ceai sau cafea la finalul serii. Este semnul care arata ca petrecerea este pe sfarsite, si le va da oaspetilor tai posibilitatea sa se mai invioreze inainte de a pleca fiecare spre casa lui.

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *