De ce este necesara purtarea bonetelor medicale in cabinete

De ce este necesara purtarea bonetelor medicale in cabinete

 

Pandemia de Covid-19 este o situație care ne-a schimbat viețile făcându-ne mai prevăzători, mai pragmatici și în general, mai atenți la ce și cum facem. Purtarea măștii de protecție este cea mai simplă, mai uzuală și mai eficientă măsură de protecție pe care o pot adopta oamenii din întreaga lume. Alte măsuri de protecție includ distanțarea socială, spălatul pe mâini și dezinfectarea cât mai des, mai ales dacă atingem mai multe suprafețe cum ar fi barele din autobuz, portierele mașinilor de tip Uber sau produse din magazine.

Autoritățile din țara noastră au impus purtarea măștii de protecție în toată țara, chiar și în spațiile deschise pentru siguranța tuturor cetățenilor. Încercăm să limităm contactul cu alți oameni, iar vizitele la cabinetele medicale s-au rărit pentru propria protecție. Aici medicii respectă măsurile de siguranță care includ: măști de protecție, combinezoane medicale, viziere de protecție, mănuși de protecție, echipamente de protectie medicale în general.

Cabinetele stomatologice au nevoie de cea mai mare siguranță și atenție la detalii. Aici se pot transmite cele mai multe boli, dat fiind faptul că medicii au zeci de pacienți zilnic. Regulile de igienă și asepsie sunt modalitățile prin care se previne transmiterea diverselor boli sau infecții de la pacienți la medicii dentiști sau între pacienți. Date fiind aceste elemente, este ușor de înțeles de ce medicul dentist are nevoie de o ținută diferită de cea pe care o poartă în afara orelor de serviciu.  

De fapt medicii dentiști mai folosesc o măsură suplimentară de protecție și anume: boneta medicala de unica folosinta. Boneta sau un alt articol care are rolul de a proteja părul medicului este esențial. Aceasta protejează atât părul din cap, cât și pe cel facial și va fi purtată obligatoriu în timpul unor manopere terapeutice, mai ales în cazul celor care generează cantități mari de aerosoli cum ar fi detartrajul în scopul prevenirii contaminării cu diverși agenți patogeni.  

Este important ca medicii să respecte măsurile de protecție pentru că ei se pot dovedi vectori de transmitere a virusului dat fiind că iau contact cu zeci de pacienți în fiecare zi. În special în cabinetele medicale, bonetele sunt importante deoarece părul nu ar trebui să ia contact cu pacienții sau anumite suprafețe.

Cel mai important lucru atunci când vine vorba de răspândirea unui virus, prevenția este cea mai importantă etapă. Odată instalat virusul, fiecare om poate răspunde diferit. De aceea, este mai bine ca virusul să nu se instaleze. Ia-ți măsurile de siguranță și totul va fi în regulă!    

 

 

 

 

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *