Forma unghiilor si personalitatea

Unghiile au devenit cartea de vizita a unei persoane, oferind informatii despre statutul social al dansei, dar si despre tipul de personalitate pe care il are. Asadar, putem sa evitam situatiile in care „nu ne place de fata cuiva” coborand ochii spre unghii: s-ar putea sa fim placut impresionati.

Pe de alta parte, unghiile ne arata multe despre sanatatea noastra, aspect discutat pe larg in alt articol, atunci referindu-ne mai mult la textura lor, decat la forma.

Asadar, forma in care sunt taiate si pilite, dar si forma din nastere a unghiilor ne dau informatii importante despre tipul de persoana cu care avem de-a face. Adevarul este ca nu ne putem baza doar pe acest aspect, din cauza ca unghiile se reinnoiesc de aproape 190 de ori pe parcursul vietii, dar putem afla informatii cel putin temporare. Dar acum ne referim, de fapt, la forma in sine a unghiei.

Din punctul de vedere al culorii unghiei, putem afirma ca cei cu unghiile galbene sau vinetii sunt persoane melancolice. Nu ne referim, bine inteles, la situatiile cand aceste unghii capata culori diferite din cauza unor traumatisme sau din cauza fumatului. Cele care au crestaturi sau santuri sunt intalnite adesea la persoanele temperamentale, care duc lipsa de rabdare. Cele care prezinta pete albe, pe langa lipsa de suplimente din organism, scot in evidenta o persoana cu o personalitate colerica.

Ca dimensiune, s-a descoperit ca unghiile mici sunt caracteristice persoanelor cu un IQ sub medie, care sunt, de regula, incapatanate si ingamfate. Pe de alta parte, persoanele cu unghiile indesate au o personalitate sociabila, sunt calme si sincere. Cele inguste si alungite sunt prezente la persoanele rafinate, dar egoiste.

Forma defineste cel mai bine trasaturile de personalitate. Asadar, cele ovale sunt prezente la persoanele sensibile, rafinate si care au simt creativ. Unghiile late sunt purtate de catre persoanele care sunt irascibile si pe care le vom gasi, adesea, in discutii in contradictoriu cu persoanele din jur, dar si cu ele insele.

Persoanele care pun foarte mare accent pe dreptate, care sunt sincere si care detesta sa spuna minciuni, sunt cele care au unghiile rotunjite si echilibrate, pe cand cele cu unghii bombate si late observa tot timpul partea plina a paharului si au o atitudine pozitiva fata de toate situatiile.

Persoanele care au o judecata sanatoasa si clara vor avea, de regula, unghiile lungi, late si rotunjite, dar cele patrate si mari sunt caracteristice personalitatilor reci. In acelasi ton, cele care au unghii mai late decat mai lungi, sunt impulsive.

Unghiile scurte dau de gol, pe de o parte, persoanele care au foarte multa energie, dar trebuie sa luam in considerare si faptul ca acestea pot sa dea de gol o persoana delasatoare, care nu pune mare accent pe aspectul fizic. In contradictie cu aceste afirmatii, unele persoane care au acest tip de unghii, prefera sa traiasca in bogatie, ele reprezentand un semn al luxului.

S-a creat, pe parcursul timpului, o adevarata lume a unghiilor, care are scopul de a ne face sa ne dam seama de specificul personalitatii, iar forma lor ne-o va da de gol tot timpul, indiferent de tendintele modei din vremea respectiva.

Forma unghiilor si personalitatea

Distribuie:

Lasă un răspuns