Despre lapte – tipuri si beneficii

Organismul nostru are nevoie de o multime de vitamine si minerale pentru a functiona la capacitate maxima, vezi in continuare cateva dintre beneficiile laptelui.

ce beneficii are laptele

Laptele traditional

Dupa mulgere laptele este pasteurizat (fiert si racit rapid) pentru a ucide diverse bacterii precum E.coli, salmonella etc. Acest tip de lapte este o sursa excelenta de proteine, calciu, vitamina D si K. In diete se recomanda laptele cu continut redus de grasimi.

Laptele organic

In Romania nu am vazut inca firme care sa introduca acest tip de lapte, dar cred ca in cativa ani ne vom putea bucura si noi de beneficiile unui lapte natural. La fel ca laptele traditional si cel organic este pasteurizat, singura diferenta este ca animalele  sunt hranite cu iarba si produse asemanatoare care nu au fost tratate cu hormoni sintetici de crestere. Puteti cumpara lapte de la fermieri sau de la bunici, il fierbeti inainte si aveti cel mai bun lapte.

Laptele de soia

Noi bem acest lapte in post de obicei, sincer nu este preferatul nostru, are un gust mai ciudat. Laptele de soia este fabricat prin amestecul boabelor de soia cu apa si adaugarea unor indulcitori naturali, are continut redus de grasimi si nu contine colesterol. Este sigur pentru persoanele care au alergie la lactoza.

Laptele “crud”

Pentru ca exista persoane care nu sunt de acord cu procesul de pasteurizare, prin care se presupune ca marea majoritate a bacteriilor bune, a proteinelor si enzimelor sunt distruse. Cea mai buna varianta ar fi sa cumperi direct de la producator si sa renunti la fierbere, ai totusi grija la igiena animalului, ugerul trebuie curatat si spalat inainte.

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *