Dieta Dukan

Desi poate nu este cea mai prietenoasa dieta si poate nici cea mai usor de tinut dieta Dukan este in mod sigur o dieta foarte eficace, si asta v-o spun din proprie experienta! Cu aceasta dieta am slabit 10 Kg. in urma cu un an si vreau sa va spun ca am reusit cu succes sa evit si efectul de yoyo de care ma temeam cel mai mult.

Dieta are 4 etape  etape pe care le voi descrie mai jos pentru a va putea face o idee:

  • Etapa 1: Atac – este etapa cea mai dificila si dureaza intre 2 si maxim 10 zile. Pe parcursul acestei etape este permis consumul doar de proteine.
  • Etapa 2: Croaziera – in care in functie de cum va este mai usor puteti alterna o zi de proteine cu una de proteine + legume sau 5 zile de proteine cu 5 zile de legume + proteine, pana ajungeti la greutatea dorita.
  • Etapa 3: Consolidarea – vi se va parea foarte usora pentru ca incet incet veti introduce in dieta voastra acele mancaruri care v-au lipsit. Veti manca combinat protein + legume si odata pe saptaman o masa poate contine orice poftiti (dulciuri, paste, etc.). Aceasta perioada dureaza cate o saptamana pentru fiecare Kg pierdut.
  • Etapa 4: Stabilizarea Definitiva – presupunea consumarea oricaror  alimente cu exceptia unei zile pe saptaman in care veti consuma doar proteine.

dieta de slabirePe toata durata dietei este obligatoriu consumul a 2 litri de apa si a 1-2 linguri de tarate de ovaz pe zi. Deasemenea pentru a fi siguri ca efectul e yoyo nu va aparea va recomand sa respectati cu strictete regulile dietei mai ales ca puteti manca oricat si la orice ora J.

Trebuie sa recunosc ca nu este o dieta pentru oricine fiind bazate pe multe proteine, iar daca va simtiti inconfortabil cu ea este mai bine sa va orietati spre alta, pentru ca din punctual meu de vedere dieta ideala este cea pe care o poti tine cu usurinta fara a avea senzatia ca faci sacrificii prea mari.

Distribuie:

3 comments

Lasă un răspuns