Epilarea definitiva

Epilarea definitiva si-a facut intrarea pe piata internationala in urma cu 15-20 de ani, iar, in Romania, este folosita de peste 7 ani. Ea a devenit, dupa scurt timp, un competitor pe masura a epilarii cu ceara, cu lama sau cu aparatul electric, acestea scazand pe piata la un consum de 15-20%.

Pe parcursul epilarii definitive este folosita tehnologia laserului. Astfel, firele care sunt atinse de laser se incalzesc la o temperatura de pana la 70ºC, transmitand semnale creierului nostru. Senzatiile resimtite au fost descrise ca fiind asemanatoare cu piscatura, dar se simte si caldura. Incalzind fiecare fir de par la aceasta temperatura ridicata, foliculul pilos si radacina sunt distruse.

In acelasi timp, exista o sarcina mai dificila, si anume aceea de protejare a pielii din jurul firului de par. Din acest motiv, laserul functioneaza pe perioade scurte, vatamarea celulelor din piele fiind evitata.

Dupa aplicarea tratamentului cu laser, zona va fi imediat mai iritata si pot aparea umflaturi in locurile unde au fost distruse firele de par mai groase. Totusi, succesul epilarii se determina prin probarea firelor de par: daca firele se pot smulge cu usurinta, vorbim despre succes. De asemenea, epilarea este definitiva asupra firelor crescute, dar pot aparea si alte fire care abia acum incep sa se dezvolte, motiv pentru care trebuie inceputa o alta sedinta de epilare definitiva. Cert este ca abia dupa o perioada de 2 ani putem spune ca epilarea este definitiva, acesta fiind momentul in care firele de par inceteaza sa mai apara.

Riscurile la care se va supuneti atunci cand decideti sa apelati la epilarea definitiva sunt alterarea pigmentilor pielii (colorarea sau decolorarea pielii), infectii (acestea apar doar daca pielea tratata nu este ingrijita corespunzator) si, rareori, cicatrici (adesea aparute in urma infectiilor).

Retineti faptul ca la nastere, pe suprafata pielii noastre exista mai mult de 5 milioane de radacini ale firului de par (foliculi pilosi), care produc parul-puf al bebelusului. Dupa intrarea in perioada adolescentei, hormonii transforma o parte din acest par in cel de tip terminal, firele groase si pigmentate. Epilarea definitiva este eficienta doar pentru inlaturarea firelor de tip terminal.

Cu ajutorul epilarii definitive prin laser, reducerea permanenta a firelor de par este de 15-30% pe sedinta, motiv pentru care sunt necesare mai multe sedinte. S-a dovedit ca doar dupa o perioada indelungata, epilarea este, intr-adevar, definitiva. In orice caz, pana cand tratamentul se incheie, firele de par de subtiaza si cresc din ce in ce mai lent. Pentru o inlaturare a parului din zona fetei, este nevoie de un numar de minim 10 sedinte, care pot dura in jur de o luna. Zona de la subrat, linia bikinilor sau bratele au nevoie de un numar de minim 8 sedinte, care dureaza cam o luja si jumatate. Picioarele dureaza in jur de 3 luni, fiind necesare minim 6 sedinte.

Nu va epilati cu o perioada de 2 saptamani inainte de tratamentul de epilare definitiva, deoarece este necesar sa existe radacinile in piele. De asemenea, evitati sa va depilati (radeti) cu cateva zile inainte de a merge la salon.

epilarea definitiva

 

Distribuie:

Lasă un răspuns