Dezavantajele cumparaturilor online

Daca intr-un articol trecut v-am vorbit despre beneficiile cumparaturilor online, in cadrul acestui articol as vrea totusi sa va atrag atentia si pentru dezavantajele cumparaturilor online. Desi sunt o adepta a cumparaturilor facute pe internet, sunt anumite riscuri de care toti ar trebui sa fim constienti cand facem acest lucru si trebuie sa recunosc ca sunt anumite obiecte pe care nu le-as cumpara online niciodata.

Principalul motiv pentru care unele personae sunt reticiente la a face cumparaturi online este nesiguranta metodei de plata, si frica de a fi furati, dat fiind ca cea mai folosita metoda de plata atunci cand faceti cumparaturi online este prin card si toti am auzit de fraude cu aceste instrumente de plata.
Alte dezavantaje ale cumparaturilor facute pe interent sunt :
– nu poti verifica produsul inainte de livrare. Din acest motiv exista riscul ca produsul pe care il primiti sa fie diferit de cel descris de vanzator, si sa nu corespunda dorintelor voastre.
– Nu poti atinge produsul ininte de a-l cumpara. Ceea ce inseamna ca in cazul unei incaltari sau unei rochii va fi dificil sa vezi daca materialul din care este confectionat produsul este pe placul tau.
– Dupa ce ai ales produsul dorit, nu te poti bucura de el pana nu este livrat de curier. Sincer asta mi se pare ca mai taie din entuziasmul momentului.
– Nu poti proba sau testa produsul inainte de a-l cumpara. Asta este unul din motivele pentru care eu nu imi cumpar incaltamite online. Este greu sa iti dai seama daca produsul respectiv este ceea ce iti doresti in conditiile in care nu poti sa il testezi sau sa il probezi. Daca in cazul unelor produse te poti baza pe feedback-urile altor pesoane sau pe descrierea facuta de producator, cel putin in cazul produselor de imbracaminte sau incaltaminte, lipsa probei poate insemna timp pierdut si dezamagire in momentul in care primesti produsul comandat.

dezavantajele cumparaturilor online

Distribuie:

Lasă un răspuns