Florile pentru vară și pomii fructiferi se pregătesc în martie

florile pentru vară

Pe măsură ce iarna se pregătește de plecare, te gândești tot mai mult la soare și flori. Vremea bună de afară îți inspiră o stare de bine, de bună-dispoziție. Iar când te gândești la vremea bună, îți vin în minte toate florile colorate și parfumate, care îți vor umple, în curând, grădina. Însă pentru a avea flori frumoase în vară, trebuie să știi când și cum să le îngrijești. Florile pentru vară trebuie pregătite încă din martie.

Cu siguranță te bucură vederea unei grădini pline de culoare pe perioada verii. Și tu poți avea o grădină minunată, dacă știi că florile pentru vară se plantează întotdeauna în luna martie. Așadar, pentru că se apropie acest moment, este timpul să înveți cum să-ți îngrijești florile pentru vară.

Luna martie este perioada propice pentru a sădi trandafiri, azalee, iasomie, liliac, magnolii și arbuști ornamentali. În plus, dacă vrei să ai pomi fructiferi, trebuie să știi că și aceștia tot în luna martie se sădesc. Alte plante care trebuie sădite în luna martie sunt: rozmarinul, cimbrul, busuiocul, menta, cununița, crinii de vară, echinaceea, zmeurul, afinul, răsadurile de căpșune, arbuștii de fructe, merișorii, dracila și salcâmul japonez.

Florile pentru vară și pomii fructiferi  – îngrijirea din martie

Poate știi că florile de interior pot fi plantate în orice perioadă a anului. Ei bine, cele de exterior trebuie plantate și îngrijite la începutul lunii martie. Doar astfel vei reuși să te bucuri de florile pentru vară. Iată ce trebuie să faci:

  • După plantare, timp de o săptămână, trebuie să uzi florile aproape zilnic, din abundență.
  • Plantează pomii fructiferi la începutul lunii martie, înainte ca aceștia să intre în vegetație.
  • Plantează trandafirii după mijlocul lunii martie, când solul începe să se încălzească.
  • Poți planta arbuști fructiferi până la jumătatea lunii aprilie. Adâncimea optimă pentru amplasarea rădăcinilor pomilor fructiferi este de 40 de centimetri și este obligatorie mocirlirea rădăcinilor.
  • Atunci când plantezi pomi fructiferi, este recomandat să pui 200-500 de grame de îngrășământ în groapă, abia apoi să pui apa. De asemenea, formează o pâlnie spre tulpină, astfel încât apa să se adune spre plantă, nu să se scurgă pe ea.
  • Înainte de a planta semințe sau răsaduri, trebuie să mărunțești solul.
  • Pomii care au mai mult de un an trebuie fertilizați astfel: trebuie făcut un șanț în jurul tulpinii pomului, la o distanță de 10-15 cm. Pune 500g-1kg de îngrășământ, apoi acoperă cu pământ și udă.
  • Poți răsădi plantele doar atunci când temperaturile din timpul nopții nu mai sunt negative, iar solul a fost pregătit bine pentru această operațiune.

Martie – luna propice lucrărilor în grădină

Lucrările în grădină în luna martie sunt influențate de temperaturile nocturne. În general, pot apărea probleme, din cauză că în timpul zilei este cald, cu temperaturi pozitive, dar noaptea este rece și poate apărea chiar gerul. Criteriul cel mai sigur pentru a planta florile de vară este să te asiguri că timp de trei nopți consecutive sunt temperaturi pozitive, iar ziua temperatura trece de 10 grade Celsius.

Pentru a te asigura că plantele plantate de tine sunt protejate, le poți acoperi cu folie antiîngheț, sticle de plastic sau focuri care fac fum, în cazul livezilor.

Distribuie:

Lasă un răspuns