Ghidul cumparatorului. Cum alegi covorul perfect?

Covorul poate sa fie unul dintre cele mai importante accesorii din casa. Acesta poate sa ofere confort fizic, sa izoleze bine din punct de vedere termic, sa ajute la izolarea fonica si sa contribuie la o estetica foarte buna a incaperilor. Problema este ca exista atat de multe variante de covoare, incat alegerea solutiei perfecta este destul de dificila. Te orientezi catre covoare ieftine  sau optezi pentru variante mai scumpe? Alegi covoare din materiale naturale sua din materiale sintetice? Optezi spre covoare care sa acopere intreaga incapere, sau spre solutii mai mici?

In principiu, alegerea trebuie sa o faci in functie de cateva criterii, insa cel mai important este destinatia pe care acesta o are.

Covorul pentru living 

Cel mai important criteriu care trebuie sa fie luat in calcul la alegerea covorului pentru living este marimea incaperii. Pentru o camera de zi mare va fi nevoie de un covor marei situat in centrul camerei, in timp ce pentru un living mic, covoarele mici situate in centru sunt cele mai potrivite.

In ceea ce priveste culorile, optiunile sunt extrem de multe, in conditiile in care specialistii recomanda alegerea covorului, prima data si doar apoi alegerea pieselor de mobilier.

Covorul din bucatarie 

De foarte multe ori, oamenii evita sa isi puna covor in bucatarie. Cu toate astea, daca iti doresti confort poti sa plasezi in fata chiuvetei un covoras sau chiar sub masa ( atunci cand zona de dining este in bucatarie). Dimensiunile acestui covor nu trebuie sa fie foarte mari, insa daca vrei sa creezi un spatiu calduros, te poti orienta spre un model ceva mai voluminos.

Covorul din dormitor

In dormitor, cele mai importante caracteristici ale covorului sunt culoarea si confortul pe care il ofera. Poti pune covorul sub pat, in asa fel incat in momentul in care cobori din pat sa calci pe moale sau daca este mic, il poti pune in fata patului, pentru a oferi un echilibru vizual. IN functie de forma dormitorului, covorul poate sa aiba tot felul de forme: dreptunghiulare, rotunde, etc.

Covorul din hol

Holul de la intrare are si el nevoie de un covor. In general, este bine ca acesta sa acopere tot spatiul. Daca este foarte mare si are piese de mobilier, piesele de mobilier trebuie sa fie plasate langa covor.

Alegerea covorului este un proces ce poate fi dificil, insa nu este chiar asa. CU putina atentie, poti alege covorul perfect.

 

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *