Importanta increderii intr-o relatie

 Traim intr-o lume in care toata lumea vorbeste despre dragoste si despre importanta ei. Dar este pana la urma dragostea cel mai important element al unei relatii? Si daca nu care este acesta?

Din punctul meu de vedere, sunt relaltii care pornesc fara a avea nevoie de acea magie a dragostei si rezista in timp, si marea majoritatea a relatiilor rezista in timp chiar daca dragostea in sensul euforic nu mai exista. Elementul comun al acestor relatii este din punctul meu de vedere: increderea. Deci daca avem in jurul nostru relatii care rezista fara dragoste, pana acum nu stiu nici un caz al unei relatii care a rezistat fara incredere intre parteneri.

O relatie se cladeste in timp la fel ca si increderea, mai jos aveti cateva sfaturi care va vor ajuta sa aveti o relatie solida si de durata:

  • Primul si poate cel mai important aspect este comunicarea. Pe langa faptul ca este o modalitatea buna de a te destresa, partenerul va sti ce se intampla cu voi fara a-si face idei gresite
  • Empatia, este iarasi un lucru important. Este bine ca mereu sa te intrebi, cum s-ar simti persoana de langa tine in urma actiunilor tale si sa incercam macar de cateva ori sa ne punem in locul persoanei de langa noi.
  • Nu pastra secrete! Este un lucru atat de important incat se subintelege de la sine. Chiar si un singur secret care la prima vedere poate parea neimportant poate zdruncina destul de mult increderea pe care cealalta persoana o are in tine.
  • O relatie se dezvolta in timp, si ar trebui ca acest aspect sa fie mereu in centrul atentiei noastre, pentru ca este posibil sa te trezesti intr-o zi ca stai langa o persoana care iti este straina si in care nu mai ai incredere. Asa ca este bine sa fii mereu atenta la cel de langa tine, pentru ca in timp persoanele si relatiile nu stagneza ci se modifica.

Tu care crezi ca este cel mai important lucru intr-o relatie? Lasa un comentariu…

Distribuie:
This entry was posted in Familie.

Lasă un răspuns