Importanta orelor de meditatii pentru viitorul copiilor

Din punct de vedere psiho-pedagogic, procesul de invatare este considerat unul complex si destul de complicat. Inca de la invatarea alfabetului si pana la consolidarea unor cunostinte de baza, copilul parcurge un drum lung, construit dintr-o multime de teste, evaluari si examene pe care le are de sustinut. Procesul de invatare este perceput diferit in functie de fiecare copil. Daca pentru unii orele predate in clasa sunt suficiente, acest lucru nu inseamna ca este valabil pentru fiecare elev in parte.

Oricat de solicitanta ar fi viata de mama, de parinte, este esential ca educatia unui copil sa nu fie abordata superficial. Multi copii se plang parintilor de faptul ca se simt inferiori in fata colegilor care obtin note mari, ca nu inteleg materia predata sau pur si simplu isi exprima dorinta de aprofundare a anumitor notiuni. Acesta este un semnal de alarma pe care fiecare parinte ar trebui sa-l ia in serios, sa fie alaturi de copil, sa-l sustina si sa inteleaga ca este momentul sa-l inscrie la un centru de meditatii care sa-i scoata la iveala toate abilitatile care pana de curand, au fost ascunse.

De asemenea, este foarte importanta legatura dintre profesor si parinte, in felul acesta, vei afla cu ce probleme se confrunta copilul, iar in urma informatiilor, vei putea decide ce fel de meditatii sunt potrivite pentru copilul tau.

Rolul orelor de meditatii nu este acela de a acumula cunostinte pentru o anumita materie. Inseamna formarea valorilor, atitudinilor si nu in cele din urma, formarea unei gandiri critice si independente.

Probabil va intrebati de ce majoritatea copiilor fac meditatii la matematica. Raspunsul este simplu, matematica a fost considerata intotdeauna o materie care pune elevii in dificultate. Daca si copilul tau se confrunta cu aceeasi problema, nu fii dezamagita, nici Einstein nu a excelat in toate. Dar in ciuda acestui aspect, este o materie fundamentala, iar cunostintele necesare pentru promovarea unui examen, de exemplu, trebuie aprofundate. Sustine-ti copilul, ofera-i siguranta si incredere in sine, cateva ore de meditatii la matematica, l-ar putea face sa se simte mult mai confortabil si mult mai sigur pe el.

Scriu din propria experienta si niciodata nu am pus la indoiala importanta orelor de meditatii in viata copilul meu. Nu a fost usor sa gasesc un centru care sa imi inspire incredere, pana cand Elite education , centrul de meditatii din Bucuresti, m-a cucerit printr-o simpla fraza care pentru mine, in calitate de parinte, are o puternica semnificatie „Educatia este un efort de echipa si de aceea impartasim instrumentele care ne fac mai puternici pentru a stii ce sa accentuam si unde sa corectam”. Nu m-am orientat in mod special la ce pret au orele de meditatii, ci mai degraba la cum evolueaza propriul copil. Si da, meditatiile nu reprezinta un moft sau o joaca, reprezinta viitorul elevului, al studentului si al omului in devenire!

Niciun ban nu este irosit atat timp cat este investit in educatie!

Distribuie:

One comment

Lasă un răspuns