Incurajeaza-ti copilul sa isi dezvolte creativitatea in desen

Unii parinti au tendinta de a-si compara copiii cu altii, atunci cand vine vorba despre desenele lor. Acest lucru este total gresit, intrucat fiecare copil este diferit, unic si fiecare are propriile abilitati. Alti parinti, din dorinta ca ai lor copii sa devina mai priceputi in ale desenului, ii inscriu la diverse cursuri, inca de mici. Nici asta nu este tocmai o optiune. Dimpotriva, depinde de tine, ca parinte, sa iti ajuti si incurajezi copilul sa isi dezvolte creativitatea in desen. In continuare, iti vom arata cum poti face asta.

Abilitatile de desen si increderea in creativitate la copii

In primul rand, trebuie sa stii ca abilitatile de desen contin diverse aspecte. Unul dintre acestea este increderea in sine. Increderea ca poti desena si bucuria de a desena sunt chiar mai importante decat abilitatile tehnice de desen. Asadar, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa ii oferi copilului tau increderea ca poate desena si ca o face bine. Inspira-i bucuria de a desena si ajuta-l sa creada ca poate sa deseneze foarte frumos.

Aminteste-ti ca tu esti un exemplu pentru copilul tau

Niciodata sa nu ii spui copilului tau ca nu poti desena, pentru ca nu ai talent. Copilul te ia pe tine ca exemplu in ceea ce face. Chiar daca nu te pricepi prea bine la desen, macar din cand in cand, aseaza-te alaturi de copilul tau si desenati impreuna. Nu conteaza ca desenul tau nu va reda realitatea, intrucat in ceea ce priveste desenul, realitatea este usor supraestimata.

Felicita-l pentru ceea ce realizeaza

Nu este suficient sa ii spui copilului ca a realizat un desen dragut. In schimb, poti sa il feliciti pentru modul in care a combinat culorile, pentru formele pe care le-a realizat si pentru diverse aspecte ale desenului. In plus, este de ajutor sa il intrebi ce a desenat, sa il incurajezi sa iti vorbeasca despre desenul pe care l-a realizat.

Fa din desen o distractie

Ajuta-ti copilul sa exploreze atunci cand vine vorba despre desen, asigurandu-te ca poate folosi diverse materiale, precum creioane colorate, creioane cerate, carioci, acuarele de diverse tipuri, dar si diverse tehnici de desen. De asemenea, este important sa ii permiti copilului sa exploreze in cadrul proiectelor.

Tine cont de varsta copilului

Atunci cand vine vorba despre copii, trebuie sa stii ca fiecare etapa de varsta reprezinta o anumita faza de dezvoltare, chiar si in ceea ce priveste desenul. Astfel, in functie de varsta pe care o are copilul, exista diverse tipuri de desen pe care le va realiza, cel mai probabil. Permite-i copilului tau sa deseneze in functie de varsta pe care o are, fara sa pui presiune asupra lui, pentru a invata sa dezeneze mai bine.

Atunci cand copilul este mai mare, daca arata interes catre desen, ai putea sa il inscrii la cursuri specializate. O recomandare pentru a ajuta creativitatea copilului in ceea ce priveste desenul este sa eviti, pe cat posibil, cartile de colorat. Acestea nu dezvolta creativitatea copiilor. In schimb, lasa-l sa deseneze pe o coala alba.

Distribuie:

Lasă un răspuns