Învață să împletești cu două andrele – pentru începători

Cu siguranta stii si tu cat de frumos arata hainele impletite cu andrele. Poate ai avut si tu astfel de haine, impletite chiar de bunica sau de mama ta. Chiar daca nu stii cum se face, nu este niciodata prea tarziu sa inveti. In plus, impletitul hainelor cu andrele este o indeletnicire placuta, chiar relaxanta. Asadar, priveste tutorialul de mai jos si invata sa impletesti cu doua andrele.

Exista diverse metode prin care poti invata sa impletesti cu doua andrele. Fie optezi pentru varianta de a invata singura acest lucru, privind tutorialul, fie poti sa o rogi pe mama ta sau pe o prietena care stie, sa te invete.

Nu te îngrijora daca nu reusesti din prima incercare. Asa ca orice alta pasiune, impletitul cu andrele necesita timp pentru invatare.

Montarea ochiurilor

Primul pas atunci cand impletesti cu doua andrele este montarea ochiurilor. Acesta se refera la asezarea ochiurilor pe andrea. Alege doua andrele si fire care se potrivesc la grosime cu acestea.

Metoda clasica

  1. Tine amandoua andrelele cu mana dreapta. Apuca firul cu mana stanga. Lucrul nu trebuie inceput de la capatul firului, ci de la o lungime de aproximativ 30-40 cm.
  2. Agata firul cu ambele andrele si trece-l prin bucla din stanga, apoi prin cea din dreapta.
  3. Trage usor de firele luate astfel. Vei avea deja primele doua ochiuri in urma acestui pas.
  4. Repeta miscarea descrisa anterior. Vei obtine cate un ochi de fiecare data cand repeti miscarea.

Metoda “ciorapeasca”

Cel mai cunoscut model de impletit cu doua andrele este cel ciorapesc. In cadrul acestui model, se tricoteaza alternativ pe fata si pe dos, astfel incat tricotajul sa aiba un aspect neted.

Ochiuri tricotate pe fata

Introdu andreaua din mana dreapta prin fata ochiului aflat pe andreaua din mana stanga. Trage firul cu andreaua prin fata buclei.

Ochiuri tricotate pe dos

Prinde ochiul cu andreaua din dreapta, pe care se afla si firul cu care tricotezi. Trage firul spre spatele buclei. Vei obtine un ochi tricotat pe dos.

De retinut

In mod normal, primul ochi de pe rand nu se lucreaza.

Învață să împletești cu două andrele – pentru începători

Învață să împletești cu două andrele – pentru începători

Cresterea si scaderea numarului de ochiuri

Pentru a reusi sa dai o forma lucrului tau, trebuie sa cresti numarul de ochiuri. Acest lucru presupune adaugarea de ochiuri pe andrele. De asemenea, in unele cazuri, este necesara reducerea numarului de ochiuri.

Cresterea ochiurilor pe andrele

Tricoteaza un ochi, luandu-l in mod obisnuit. Nu il lasa sa treaca de pe andrea. Prin acelasi ochi vei tricota inca unul, pe care il poti lua pe fata sau pe dos. Aluneca ochiul tricotat pe andreaua dreapta.

Scaderea ochiurilor pe andrele

Cea mai simpla metoda de a scadea numarul de ochiuri este sa tricotezi doua ochiuri impreuna, ca si cum ar fi unul singur.

Incheierea lucrului

Pentru a incheia, trebuie sa tricotezi primele doua ochiuri, apoi sa iei primul ochi si sa il treci peste al doilea. Apoi tricotezi al doilea ochi si il treci peste al treilea si repeti miscarea.

Distribuie:

One comment

Lasă un răspuns