Invata sa faci flori din hartie satinata in cativa pasi

Florile din hartie sunt usor si rapid de realizat si sunt accesibile la pret. Ele reprezinta un cadou dragut, arata bine, tin mult si le poti folosi pentru a decora camera pentru o petrecere sau, de ce nu, chiar pentru ziua indragostitilor. Nu ai nevoie de foarte multe obiecte pentru a face flori din hartie satinata si s-ar putea chiar sa ai materialele acasa deja. Iti vom arata ce ai nevoie si cum poti realiza astfel de flori.

Invata sa faci flori din hartie satinata in cativa pasi

Invata sa faci flori din hartie satinata in cativa pasi

Materialele necesare pentru crearea unor flori de hartie satinata

Dintr-o hartie colorata poti realiza o floare. In continuare, iti vom arata cum sa faci 12 flori din hartie. Vei avea nevoie de:

  • 12 foi de hartie satinata
  • 12 sarme flexibile
  • Foarfece
  • O vaza

Cum sa faci flori din hartie satinata

Pasul 1: Pregateste hartia

Aseaza trei foi de hartie desfacuta pe o suprafata plana, stivuindu-le una peste cealalta.

Pasul 2: Indoaie hartia

Plaseaza stiva de hartie intinsa in fata ta. Ia marginea inferioara si pliaza-o aproximativ 2,5 centimetri. Apoi intoarce-o si pliaza-o din nou pe cealalta parte. Continua sa pliezi in sus hartia cu cate 2,5 centimetri de fiecare data. Cand ai terminat plierea hartiei, aceasta ar trebui sa arate precum un acordeon.

Pasul 3: Realizeaza florile

Indoaie acordeonul pe la jumatate si impatura aproximativ 4 centimetri de sarma in jurul acestuia. Apoi invarte sarma astfel incat sa fixeze floarea pe tija. Lucreaza inca doua sarme si ataseaza-le in acelasi mod, pe fiecare parte, la aproximativ 15 cm de centru. Culoarea hartiei de la capatul sarmei va fi culoarea centrala, iar culoarea de la baza tulpinii va fi culoarea secundara. Plasand sarmele in directii diferite, vei obtine combinatii opuse de culoare ale florilor. In schimb, daca plasati sarmele in aceeasi directie, florile tale vor fi identice.

Taie hartia in trei bucati de dimensiuni egale, cu o lungime de aproximativ 15-17 cm, cu sarma in centrul fiecarei bucati. Regleaza sarmele daca este necesar. Taie margini rotunjite la fiecare capat al celor trei flori. Este posibil sa trebuiasca sa tai marginile exterioare mai mult decat marginile interioare, pentru a le egala. Poti aduna bucatile taiate in vaza, pentru a servi drept confetti decorativ.

Pregateste toate cele 12 flori din hartie satinata pana in acest punct. Dupa acest moment, florile vor ocupa mai mult spatiu si vor fi mai fragile.

Pasul 4: Finalizeaza florile

In timp ce tii sarma care a devenit tulpina florii, deschide gentil acordeonul floare si incepe sa tragi stratul superior drept in sus, in jurul florii. Ai grija sa nu rupi hartia. Separa celelalte doua straturi tragand de stratul din mijloc drept spre stratul superior, tragand in acelasi timp si stratul inferior. La final, rastoarna floarea cu susul in jos si ruleaza usor degetele de la tulpina centrala spre margine, aplicand o presiune usoara, apasand stratul inferior catre stratul intermediar.

 Pasul 5: Aranjeaza florile

Pentru primul strat, indoaie tulpina florilor in vaza, astfel incat florile sa fie orientate spre exterior. Fa acelasi lucru si cu al doilea strat. Pentru stratul superior, pune intre una si trei flori in varf. Aranjeaza florile asa cum doresti, pana cand esti multumita de modul in care arata.

Distribuie:

Lasă un răspuns