Învață să pregătești dovleacul de Halloween

Deși Halloween-ul este o sărbătoare americană, a devenit din ce în ce mai populară și la noi. Dacă și tu obișnuiești să sărbătorești Halloween-ul, sau dacă acum este prima oară când te gândești să aduci magia de Halloween la tine acasă, trebuie să știi că dovleacul este vedeta. Unul dintre cele mai importante aspecte ale acestei sărbători este dovleacul de Halloween, mai exact felinarul din dovleac, sculptat cu o față veselă, tristă, prietenoasă sau înspăimântătoare. Așadar, dacă încă nu ai făcut asta până acum, îți vom arăta cum să pregătești dovleacul de Halloween.

Dovleacul reprezintă un decor necesar pentru casă sau grădină. Chiar și în cazul în care nu îți dorești să ții această sărbătoare, copiii tăi vor fi deosebit de încântați dacă vei pregăti un dovleac în stilul celor pe care americanii îi folosesc pe post de decor în această noapte.

Taie capacul

Primul pas, dar și cel mai greu, este să începi să tai dovleacul. Ia un cuțit cu vârful bun și înțeapă cu el coaja dovleacului, pentru a-i face o fantă. Ulterior, vei folosi fanta pentru a tăia cu un cuțit mare, cu zimți. Folosește-l pentru a tăia un capac în partea de sus a dovleacului.

Scoate conținutul dovleacului

Folosește o lingură din plastic sau inox pentru a scoate pulpa și semințele din interiorul dovleacului. În cazul în care ai ales un dovleac plăcintar, nu este necesar să arunci conținutul, ci îl poți utiliza pentru diverse rețete.

Dovleci de Halloween

Imprimă modelul dorit

Decide ce față vrei să sculptezi pentru dovleacul tău. Poate fi oricum îți dorești, de la amuzantă, prietenoasă, până la înspăimântătoare sau furioasă. Desenează modelul dorit pe o hârtie. După ce ai terminat de desenat, ia un cuțit cu vârf ascuțit, un ac mare, sau orice obiect din metal, ascuțit. Folosește obiectul pentru a transfera desenul pe dovleac, înțepând conturul.

Decupează după model

Pentru acest pas, ai nevoie de un cuțit cu zimți sau un cutter de papetărie. Decupează modelul pe dovleac, folosindu-te de conturul pe care l-ai obținut la pasul anterior.

Transformă dovleacul în felinar

Pentru a ilumina dovleacul, ai două opțiuni: fie cu o lumânare, fie cu o instalație electrică pentru iluminat. În cazul în care îți dorești să iluminezi dovleacul cu o lumânare, trebuie să faci o gaură în spatele dovleacului, pentru a asigura o bună ventilație. Poți folosi orice lumânare, pe care o poți pune într-un pahar. Ai grijă să nu lași dovleacul nesupravegheat, cât timp este lumânarea aprinsă în el.

În cazul în care optezi pentru iluminarea electrică, ia o instalație pentru pomul de Crăciun și înfășoar-o în jurul unui borcan. Fă o gaură mică în partea de jos a dovleacului, pentru a putea scoate cablul de alimentare al instalației. Asigură-te că scoți întotdeauna instalația din priză, înainte de a lăsa dovleacul nesupravegheat.

Indiferent de varianta aleasă, asigură-te că dovleacul nu se va usca și nu va arde, ungându-l în interior cu vaselină.

Dovleacul de Halloween – vedeta serii în acest an

Fie că ai mai sărbătorit Halloween-ul înainte sau că este prima dată când îl sărbătorești, asigură-te că nu uiți de vedeta acestei sărbători. Seara va fi una mai distractivă, cu ajutorul unui dovleac de Halloween.

Distribuie:

Lasă un răspuns