Renunta la servetelele demachiante!

Renunta la servetelele demachiante

Cu toate ca servetelele demachiante par solutia ideala, atunci cand nu avem la dispozitie un demachiant pe baza de crema, realitatea sta cu totul altfel. Nu de mult, expertii au constatat ca, aceasta metoda de demachiere, cu ajutorul servetelelor demachiante, este foarte daunatoare pentru ten, fiind urmata de o intreaga serie de efecte daunatoare acestuia. Ridurile si pungile sub ochi sunt doar primele neplaceri cauzate de aceste servetele igienice, la o prima impresie.

Urmeaza aparitia acneei. Aceasta este declansata intocmai de imposibilitatea de curatare eficienta a tenului cu ajutorul acestora. De fapt, servetelele demachiante nu fac decat sa intinda si mai mult machiajul, infectand astfel intreaga fata cu impuritati ce pot da startul unor alergii si iritatii grave. Afectati de aceste iritatii sunt, in primul rand, ochii, dat fiind faptul ca zona din jurul acestora este una foarte delicata. Servetele demachiante contin lotiuni de curatare mai delicate, ce nu reusesc sa curete tenul asa cum alte demachiante o fac. Astfel, atunci cand se incearca indepartarea machiajului, in special, cel din jurul ochilor, acestia pot fi grav afectati, provocand tulburari de vedere, fie ele si intr-o forma mai blanda.

Imbatranirea prematura a tenului sta sa intareasca spusele dermatologilor. Masajul insistent asupra zonei delicate din jurul ochilor grabeste aparitia ridurilor, prin urmare, a imbatranirii permanente a tenului.

Pentru a evita toate aceste neplaceri, expertii recomanda inlocuirea servetelelor demachiante cu produse hidratante, potrivite in functie de fiecare tip de ten, urmate de aplicarea unei creme corespunzatoare, ca un ultim ritual de ingrijire, pentru un ten sanatos, curat si luminos.

Distribuie:

Lasă un răspuns