Sfaturi pentru o vacanta reusita la mare

Citeam deunazi pe Cosmopolitan   un articol despre dorul arzator de mare si mi s-a facut si mie dor. Vine vara imediat si cu siguranta, plajele de pe litoralul romanesc, bulgaresc sau de ce nu, grecesc si spaniol, ne asteapt incantate. O vacanta reusita la mare implica o serie de reguli insa. Nu de putine ori mi s-a intamplat sa sufar cateva zile de la arsuri sau sa stau perioade bune din vacante in casa din cauza vremii. Iata, asadar, ce reguli ar trebui sa urmezi pentru a avea vacanta perfecta:

Ia-ti cu tine toate cremele de protectie din lume. Daca vrei sa te bronzezi trebuie sa o faci sanatos si natural.  In ceea ce priveste partea de naturalete, soarele este cea mai naturala solutie posibila. Daca vine vorba despre sanatate insa, lucrurile se complica. Ultravioletele nu sunt intotdeauna prietenoase si s-ar putea sa te alegi cu arsuri sau chiar cu boli grave. Din fericire ai sute de creme din care poti alege si pe care le poti introduce in arsenalul pentru mare.

Fa-ti un plan de rezerva. Chiar daca iubesti sa faci plaja, incearca sa iti faci un plan de rezerva pentru situatiile in care afara ploua. Oricare ar fi destinatia ta, vei gasi obiective turistice pe care sa le vizitezi cu deplina incredere.

Fa-ti un buget zilnic pe care sa nu il depasesti. Daca nu esti o persoana extrem de bogata si nu ai buget nelimitat, incearca sa iti imparti banii de vacanta la numarul de zile pe care le ai la dispozitie. Incearca sa nu depasesti suma propusa zilnic si vei avea o bucurie mare in ultima zi, atunci cand iti vei putea lua aproape tot ce iti doresti si vei avea inclusiv banuti cu care sa te intorci acasa.

Nu iti lua haine! Vacantele la mare nu sunt vacante pentru cumparaturi. Nu te lasa ispitita de tentatie pentru a-ti cumpara haine, deoarece poti gasi haine la fel de frumoase si la tine acasa. Invata sa investesti mult mai multi bani in experiente !

Cumpara suveniruri, in schimb! In ultima zi incearca sa cumperi suveniruri. Cei de acasa se vor bucura pentru orice lucru, indiferent cat de marunt este.

Distribuie:

Lasă un răspuns