Lucruri pe care le poti face impreuna cu copilul tau

Cea mai mare problema pe care o au mamele care muncesc in ziua de astazi este: lipsa timpului. Acest lucru duce la crearea unui sentiment de vina pentru ca nu au sificient timp pentru a-l petrece cu copilul lor. Daca si voi aveti aceasta senzatie, poate este cazul sa constietizati ca un copil nu are nevoie de prea mult timp pentru a ii satisface nevoia lui de atentie, si ca daca reusiti sa creati niste momente speciale doar ale voastre, acest sentiment de vinovatie va disparea. Cum reusiti acest lucru?

  • Creati un ritual. Ca de exemlu in fiecare mirecuri va uitati impreuna la un desen animat, sau in fiecare sambata mancati micul dejun in familie si va distrati.
  • Sa aveti mereu momente doar pentru voi doi. O zi pe luna sa faceti un brainstorming imreuna, incercand de exemplu sa hotarati urmatoarea destinatie de vacanta.
  • Cititi impreuna. Poate parea un lucru din filme, dar ce poate intari mai mult legatura dintre o mama si copilul ei decat o astfel de activitate. Puteti sa va programati ca in fiecare seara dupa masa sau inainte de culcare sa ii cititi celui mic un capitol din cartea preferata, sau cand creste sa le cititi impreuna.
  • Gatiti impreuna. Desi o sa aveti ceva de curatat dupa, placerea momentului va compensa din plin efortul de dupa.
  • Mergeti la biblioteca impreuna. Pe langa faptul ca ii inspiri copilului placerea de a citi, care se pare ca lipseste destul de mult la generatia tanara, acest lucru va va apropia mai mult. Va fi o ora pe care o petreceti impreuna, si in care poti sa il inveti si sa-ti dezvolti pasiuni noi.

Dupa cum puteti vedea, avem o multitudine de metode si activitati simple prin care putem cladi o relatie apropiata cu micutul nostru. Si nici macar nu necesita prea mult din timp. Ce spuneti?

Distribuie:

Lasă un răspuns