Cum funcționează un cont de economii pentru copii? Sfaturi utile!

Daca esti parinte, te gandesti cu siguranta la binele copilului tau si la viitorul lui. Un cont de economii care sa il ajute in momentul in care devine adult, pare a fi o alegere inteleapta. Poate sa fie o solutie perfecta pentru taxa unei scoli, pentru un avans pentru casa sau fel de fel de alte cheltuieli utile pentru constructia unui viitor stralucit.

Pentru a face un cont de economii pentru copii, trebuie, in primul rand, sa ai informatiile necesare. Pe Acest website gasesti destul de multe informatii care te pot ajuta. In principiu, rezumatul este urmatorul:

  • Un cont de economii pentru copii este deschis pe numele copilului
  • Acesta poate sa isi foloseasca contul de la varsta de 14 ani, cu acordul tuterului;
  • Odata cu implinirea varstei de 18 ani, cel mic isi poate administra banii asa cum crede, fara a mai avea nevoie de acordul parintilor.
  • Un cont de economii pentru copii este extrem de performant pe termen lung, bancile oferind diverse bonusuri si stimulente pentru deschiderea lui.

Sfaturi utile pentru economii cat mai mari pentru copilul tau

De multe ori, parintii cheltuie foarte multi bani atunci cand copiii sunt mici, pe produse care nu sunt neaparat utile: Hainute, jucarii, cadouri, etc. Toate isi au rostul, insa pot fi destul de costisitoare. Este bine sa incerci sa obtii cat mai multe economii din achizitiile pe care le faci, pe care sa le strangi in contul de economii.

Educatia celui mic este extrem de importanta. Vorbim, in principiu, de educatia financiara. Acesta trebuie sa stie sa economiseasca si trebuie sa stie cum isi administreaza contul de economii in momentul in care poate sa o faca. Fa rost de o pusculita si invata-l sa isi propuna diverse obiective pe care sa le duca la bun sfarsit. Chiar daca exista cursuri de educatie financiara la scoala,este indicat sa te implici direct, pentru a putea sa ii oferi copilului cat mai multe informatii utile.

La alegerea contului de economii trebuie sa citesti cu atentie toate detaliile. Opteaza pentru o banca ce ofera cat mai multe informatii, sfaturi utile si explicatii ce privesc contul pe care urmeaza sa il deschizi. De asemenea, este important sa ai cat mai multe avantaje, cum ar fi bonusurile si dobanzile. Daca vrei mai multe informatii despre un cont de economii corect realizat, click aici !

economii pentru copii

Distribuie:

Lasă un răspuns