Aceste prajituri pot fi diversificate in functie de preferinte, topingurile pot fi foarte variate: de la fructe, frisca , nuci sau bucatele de ciocolata. Aceste prajiturici scot in evidenta tot talentul artistic al celor mici si pot fi implicati chiar si cei mai mici membri ai familiei.
Ingrediente:
Pentru cheesecake:
1 cana de zahar
700 g crema de branza
2 oua mari
1 lingurita de esenta de vanilie
12 bucati de napolitana de vanilie
Pentru topping ( potil alege 1 sau 2 din urmatoarele):
1 ceasca dintr-un fruct precum: afinele, zmeura, capsuni, piersici feliate cubulete, pere, mere felii cuburi, felii de banane, mandarine portocalii sectiuni, sau kiwi decojite si feliate
1 ceasca de frisca indulcita
1/2 ceasca de nuci tocate
1 cana de bucatele de ciocolata
1/2 cana de sirop de ciocolata
Ustensile:
Un castron mare pentru amestecare
Un Mixer electric
12 forme de briose
Hartie de copt pentru briose
Instructiuni:
1. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade celsius. Intr-un bol mare amestecati zaharul cu crema de branza, ouale si esenta de vanilie. Amestecati cu mixerul pana rezulta un aluat omogen.
2. Puneti hartia de copt in fiecare forma pentru briose si pe fundul fiecarei forme se pune o bucata de napolitana de vanilie. Cu o lingurita puneti aluat pana la linia maxima a formei in fiecare din cele 12 si puneti-le la cuptor pana cand capata o culoare aurie, aproximativ 20 de minute. Dupa ce sunt scoase din cuptor se lasa la racit.
3. Scoateti cu grija fiecare briosa din forma si lasati-le la rece pana cand vor fi servite. Toppingul se va pune pe fiecare briosa in parte inainte de a fi servite.