De ce să alegi dulciurile japoneze?

Japonezii au reușit să surprindă întreaga lume prin intermediul combinațiilor de gusturi și ingrediente, la care nici nu te-ai putea gândi vreodată. Nu doar sushi-ul, tempura sau supa ramen sunt printre cele mai răspândite preparate ale japonezilor.

Dulciurile încă ocupă locuri principale în alegerea oamenilor în materie de specialități. Un alt element prin care vei distinge dulciurile japoneze de alte dulciuri, din diferite colțuri ale lumii, este forma prin care sunt construite.

Când am spus că sunt cu adevărat artă, nu m-am referit doar la modul în care se topesc pe papilele gustative, ci și la modul în care sunt finalizate. Dulciurile japoneze combină plăcerea gustului cu cea a ochilor.

Wagashi – dulciurile tradiționale ale anotimpurilor

Wagashi sunt niște dulciuri japoneze tradiționale. Sunt adesea servite alături de un ceai verde. Wagashi este preparat din:

  • Orez tort;
  • Semințe oleaginoase;
  • Rădăcini de zernoovoschnyh;
  • Alge marine;
  • Nuci;
  • Castane;
  • Fructe uscate.

Japonezii pun bază atât pe gust, cât și pe aspectul dulciurilor, fiind adevărate capodopere de artă. Din secolul XVII, zahărul a început să fie produs în cantități din ce în ce mai mari.

Dulciurile wagashi sunt dulciurile oferite de către natură. Acestea sunt reprezentarea anotimpurilor. Se presupune că în Japonia, wagashi este cea mai atractivă formă prin care arta bucătăriei japoneze se remarcă.

Wagashi este unic, nu se poate creea de două ori aceeași artă. Wagashi este considerat o artă deoarece satisface simțurile vizuale, tactile și gustative ale omului. Nici simțurile olfactive nu se lasă mai prejos.

Plantele din care sunt create dulciurile Wagashi au arome diferite. Mirosul ghimbirului amestecat cu cel de mentă și fasole, combinat cu mirosul ceaiului verde, fac întreaga experiență culinară de neegalat.

Nu sunt chiar atât de dulci precum altele, deoarece sunt realizate din elemente naturale, fiind considerate forme rafinate de dulciuri pentru persoanele din societățile superioare. Tradiția de realizare a acestor dulciuri își are originile încă din secolele XII-XIII.

Totul a început în momentul în care japonezii au învățat să amestece pasta de fasole roșie cu cartofii dulci. În unele cofetării, wagashi se va găsi sub forma unor frunze colorate, în nuanțele anotimpului curent.

Așadar, fiecare anotimp va fi reprezentat prin arta wagashi. Aceste dulciuri sunt create doar manual, de către mâinile maeștrilor. Doar ei pot exprima părțile gentile ale fiecărui anotimp în dulciuri.

Alte dulciuri japoneze pe care trebuie să le încerci

Acum că ai aflat despre principalul preparat dulce tradițional al Japoniei, nu poți rata nici alte feluri, atât de apreciate de turiști și nu numai:

  1.     Dango

Dango este un desert, care este compus din câteva găluște de orez, în jur de 3 sau 4. Se confundă adesea cu Mochi. Diferența o face tipul de orez ce se folosește.

Dango este acoperit cu o glazură realizată din pastă de fasole roșie, sos dulce de soia, susan sau ceai verde. Desertul are o consistență mai tare, fiind de dimensiuni mai mici.

  1.     Mochi

Se află printre cele mai cunoscute dulciuri japoneze, încă din anul 794. În acest moment se cunoaște totul despre mochi, iar acest deliciu încă a rămas popular și interesant pentru pasionații de dulce. Este o prăjiturică realizată din orez. Samuraii erau cei ce o consumau, datorită proprietăților sale. Orezul este lipicios, având un bob mai scurt. Tipuri tradiționale de mochi sunt:

  1. Daifuku – umplut cu paste de fasole roșie îndulcită; este un desert rece; poate fi umplut și cu o pastă de căpșuni;
  2. Sakura – se servește într-o frunză de cireș murată;
  3. Warabi – realizat dintr-un amidon a unei specii de ferigă; rulat în pudră de soia; este stropit cu sirop din kuromitsu;
  4. Botamochi;
  5. Kuzumochi;
  6. Kusamochi;
  7. Hisimochi;
  8. Hanabira;
  9. Kiri Mochi;

Japonia este plină de splendoare, iar acest lucru se reflectă și în bucătăria lor. Aceste dulciuri tradiționale japoneze îți vor lăsa impresia că ești una cu natura, alintându-ți toate simțurile!

Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *