Nu iti pierde calmul cu copilul tau

Sa fii parinte nu este un lucru usor, si de cele mai multe ori, comportamentul lui nepotrivit te face sa iti pierzi calmul si sa nu reactionezi asa cum ai vrea sau cum ar trebui asupra lui. Mai jos aveti cateva ponturi care te vor ajuta sa ramai calm indiferent de ce boacana a mai facut micutul tau.

  • Ia cateva guri de aer inainte de a reactiona. Este un cliseu, dar chiar ajuta.
  • Inainte de a reactiona stai singura cateva momente. Este bine sa iti asezi in ordine gandurile si ideile inainte de a reactiona si sa te rogi ca lucrurile sa nu se agraveze in timpul in care tu lipsesti.
  • Dupa ce boacana s-a produs nu mai adu in discutie subiectul, in schimb poarta-te natural si invita si copilul sa ia parte la activitati distractive. Evident ca acest lucru ar trebui sa se intample dupa ce si-au ispasit pedeapsa.
  • Petrece timp cu copilul. Dupa momentele de tensiune, copilul are nevoie de tine, sa stie ca il iubesti indiferent de ce a facut, asa ca petrece timp impreuna cu el.
  • Nu trebuie sa te simti vinovata. E normal sa imi para rau ca poate ai tipat la el sau ca i-ai vorbit pe un ton mai dur decat vroiai, dar nu e cazul sa te simti vinovata pentru acest lucru. Este greu sa fii parinte si important este sa inveti din ceea ce crezi ca ai facut gresit, si sa faci lucrurile mai bine data viitoare.  

Poate metodele de mai sus nu se aplica in toate cazurile, dar este important ca in orice conflict sa abordati lucrurile cu calm, astfel incat situatiile sa nu degenereze in ceva ce veti regreta; iar daca mai stiti si alte metode de a va pastra calmul in problemele pe care le aveti cu copilul vostru va rog sa lasati un comentariu mai jos.

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *