Pictura – elibereaza-ti imaginatia

Cand eram mici multi dintre noi visam la cariere artistice, fie de cantareata, de balerina sau de pictorita. Pentru unii dintre noi anii ne-au facut sa constientizam ca nu vom putea face niciodata o cariera din asta, pentru ca sunt niste pasiuni care pe langa foarte multa munca necesita si talent, asa ca ne-am indreptat spre alte cariere mai realiste. Totusi nu ar trebui sa lasam visele sa moara de tot, pentru ca desi poate nu vom ajunge niciodata la un nivel de recunoastere nationala sau mondiala, aceste pasiuni fac parte din noi, si sunt o modalitate de ne elibera si de a ne exprima prin imagini sau miscare. Nu stiu daca toata lumea gandeste la fel dar cel putin asta inseamna pictura pentru mine.

Inca de cand eram mica, desi nu am fost extraordinar de talentata, mi-a placut sa desenez. Daca la inceput mai stangaci, cu timpul am capatat o oarecare dexteritate, si incepusem sa ma axez pe partea de design vestimentar. O perioada dupa am lasat deoparte aceasta pasiune, prea ocupata cu munca si rutina cotidiana, dar simteam in continuu ca ceva lipseste. Acest gol l-am umplut acum jumatate de an cand am revenit la picura si desen. Daca incercati sa va gasiti scuze asa cum faceam si eu inainte cum ca nu aveti timp, sau sunteti prea obosite pentru a mai face si asta, este cazul sa nu mai ganditi asa. Pictura pe mine m-a ajutat sa exprim in imagini toate lucrurile pe care nu reuseam sa le redau in cuvinte si este ca si o sedinta terapeutica dupa o saptamana de munca.

Nu trebuie sa ma credeti pe cuvant in ceea ce va spun, dar indiferent de care a fost pasiunea copilariei voastre, nu este prea tarziu sa va reintoarceti la ea.

Distribuie:

Lasă un răspuns