Plantarea semintelor de flori

Plantati semintele de flori in interiorul locuintelor sau in sere incepand cu luna februarie, pentru a fi gata de transplantat in gradini sau in balcoane odata cu venirea primaverii. Acest lucru ofera florilor dumneavoastra o multime de timp pentru a se dezvolta inainte de transfer, ceea ce le face suficient de puternice pentru a rezista la vant, insecte si la alti factori daunatori.

Achizitionati un pamant de calitate, special pentru plantarea semintelor de flori, daca vreti sa asigurati o dezvoltare normala. Multe magazine comercializeaza sol special pentru plantarea semintelor de flori.plantare seminte flori

Umpleti recipientul sau ghiveciul trei sferturi cu solul selectat si umeziti solul inainte de a adauga aceste seminte de flori.

Urmati instructiunile de pe cutia dumneavoastra de seminte flori inainte de a le planta. Unele flori necesita acoperirea semintelor cu pana la un centimetru de sol, in timp ce alte seminte mici necesita doar stropirea suprafetei solului. Dupa plantarea semintelor adaugati apa suficienta pentru a obtine o consistenta optima.

Adaugati doua sau trei seminte in fiecare recipient sau ghiveci si asigurati o distanta de minim 2-3 centimetri intre ele, pentru a le asigura un mediu prielnic unde sa se dezvolte.

Adaugati apa din nou, dar intr-o cantitate mica pentru a umezi semintele si solul. Evitati adaugarea apei in exces deoarece riscati sa omorati semintele.

Acoperiti recipientul. Daca utilizati o tava de germinare, aceasta trebuie sa contina si un capac din plastic transparent. In caz contrar, utilizati o folie de plastic transparent. Capacul sau folia de plastic impiedica uscarea semintelor.

Distribuie:

One comment

Lasă un răspuns