Pregateste-te de gradinita!

Alegerea gradinitei sau a cresei potrivite pentru copilul tau este un proces care ii preocupa pe multi parinti.

Din propria experinta, am ascultat fricile parintilor si am vazut cum teama de a-si lasa puiul pe mainile unor necunoscuti pune multe bariere in alegerea unui loc potrivit pentru micut. Asadar, care sunt pasii unei alegeri potrivite?

Date generale despre gradinita.

Indicat ar fi, ca centrul educational sa aiba ceva ani de experinta in dezvoltarea cat mai sanatoasa a copiilor.

Programul gradinitei.

Programul zilnic si perioadele de vacanta sunt adaptabile cu cele ale centrului educational? Este un crieteriu important pentru alegerea gradinitei.

Structura gradinitei.

Dupa preferintele tale poti alege o gradinita cu o structura mai mica, care sa fie mai cosy. Avantajul acestei structuri este ca numarul copiilor este mai redus in grupa, asadar,” imprumutul „de viroze o sa fie mai redus. Sediile mari dispun de spatii multe mai dezvoltate cum ar fi: un cabinet psihologic, o sala de sport, un cabinet medical dotat.

Personalul gradiniteti.

Cred ca managerul/ directorul educational, isi alege oamenii dupa viziunile lui. Cu siguranta, tu ca si parinte, iti doresti sa ai valori si viziuni comune. Deci? Alege o gradinita unde personalul impartaseste valori comune cu tine. O gradinita buna, trebuie sa aiba fluctuatii reduse de personal, cu pregatire temeinica in psihologia si dezvoltarea copilului.

Valorile si „misiunea” gradinitei.

Este foarte important cum o sa fie copilul dupa absolvire _ a deprins valori cu performante academice, a deprins autonomie pentru necesitatile persoanale? Oare se potrivesc cu ce ti-ai dorii tu?

Curriculumul gradinitei.

Din punctul meu de vedere, o gradinita cu valori bine stabilite, ii incurajeaza pe copii sa fie independenti, autonomi, responsabili si respectuosi. Rezultatul unui curriculum bine pus la punct este un copil care sa-si gestioneze emotiile, sa aiba incredere in el , facand pasi spre responasbilitate.

Siguranta si sanatatea copiilor.

O prima imagine este aceea de a fi un mediu curat, improspatat si igienizat. In primul rand, gradinita trebuie sa aiba autorizatia necesara pentru desfasurarea unui triaj, a unei consultatii.

Somn si mancare.

Cred ca o bucatarie proprie care sa aiba un meniu personalizat si variat, cu un bucatar iscusit „castiga stomacelele” micutilor. Pentru o odihna linistita, dormitorul copiilor sa fie separat de sala de curs. Si nu in ultimul rand, sa fie foarte, foarte aerisit.

Comunicarea si feedback catre parinte.

Parteneriatul dintre parinte si cadrul didactic este necesar pentru o dezvoltare activa a copilului. Foarte sanatos pentru noi este sa fie cat mai transparent pentru e corija comportamentul micutului.

Taxa de inscriere.

Inca de la vizionare este necesar sa intrebam cateva aspecte financiare. „Daca taxa se poate modifica pe parcursul anului?, Cate optionale avem incluse in taxa?, Beneficiem de o mica reducere? , Zilele de absentare se scad din taxa?”

SPOR LA CAUTARI!

Distribuie:

Lasă un răspuns