Probleme comune pe care un service instalatii frigorifice le poate remedia

service intalatii frigorifice

Frigiderele comerciale functioneaza adesea continuu, astfel incat sa mentina produsele refrigerate la o temperatura adecvata. Chiar si cele mai noi, bine intretinute, frigidere industriale trebuie sa aiba o rutina de intretinere periodica, pentru a fi evitate posibilele defectiuni.

Un service instalatii frigorifice iti ofera solutiile necesare pentru a mentine aparatura in cea mai buna stare. Cele mai frecvente cauze ale defectiunilor echipamentelor de racire se vor regasi in cele ce urmeaza!

Acumularea de gheata in interiorul frigiderului

Instalatiile frigorifice sunt adesea dotate cu sisteme care nu permit ghetii sa se formeze in interior. Insa atunci cand usa frigiderului este deschisa frecvent aerul cald intra, se formeaza condens si de multe ori gheata apare pe peretii frigiderului, infundand scurgerile si aerisirile acestuia. Pe termen lung, formarea ghetii poate duce la defectiuni precum:

  • Fluctuatia temperaturii interioare a frigiderului;
  • Defectiunea motorului ventilatorului vaporizatorului;
  • Defectarea sistemului de dezghetare a frigiderului.

Un service pentru instalatiile frigorifice poate identifica rapid o astfel de problema prin intermediul serviciului de mentenanta si intretinere, prin care are grija sa previna orice defectiune poate aparea.

Temperatura interioara nu este constanta si mentinuta la un nivel adecvat

Daca sistemul de refrigerare nu asigura racirea adecvata a produselor si bunurilor din interior, pot exista o varietate de cauze. Un service pentru instalatii frigorifice, in primul rand, ajusteaza termostatul aparatului si cauta potentialele cauze ale fluctuatiilor de temperatura pentru a preveni functionarea ineficienta, supraincalzirea, consumul mare de energie electrica etc. Cel mai des intalnite cauze ale acestei defectiuni sunt:

  • Condensatorul sau bobinele de evaporare sunt murdare, infundate cu praf;
  • Compresorul sau termostatul sunt defecte;
  • Ventilatoarele sunt murdare;
  • Usile nu se inchid corespunzator.

O unitate ce se ocupa de service-ul instalatiilor frigorifice nu se ocupa doar cu de reparatii si interventii. Aceste unitati ofera si servicii de implementare a unor sisteme de monitorizare a unitatilor frigorifice, astfel incat sa eficientizeze consumul. Aceste servicii implica realizarea unui audit energetic la nivelul intregului sistem pentru a identifica aparatura care nu functioneaza corespunzator si cauzeaza un consum ridicat de energie.

Zgomote neobisnuite care vin de la aparatura frigorifica

Zgomotele vin adesea de la compresor, ventilatoare sau motor, atunci cand sistemul de refrigerare este in functiune. Zgomotele pot indica probleme specifice, variind de la un compresor defect la un motor de ventilator care poate fi deplasat.

Ignorarea oricaror sunete iesite din comun poate duce la reparatii mai costisitoare pe care un service de instalatii frigorifice le poate rezolva inainte de a se agrava.

Sistemele de refrigerare fac mai mult decat sa ofere temperaturi adecvate pentru produsele depozitate. De buna functionare a acestei aparaturi depinde nivelul de productivitate, facturile la energie electric si siguranta produselor.

Deoarece echipamentele frigorifice comerciale functioneaza aproape continuu, implementarea unui program adecvat de intretinere preventiva este o necesitate absoluta pentru a va asigura ca sistemele de refrigerare functioneaza corect si eficient în orice moment.

Chiar si sistemele bine intretinute pot avea probleme operationale din cand in cand. Astfel, cunoasterea problemelor care ar putea aparea cu echipamentele frigorifice comerciale este esentiala pentru a preveni transformarea acestora in probleme grave. Cu peste 15 ani de experienta in domeniu, peste 4500 de proiecte implementare si 50 de specialisti pregatiti in interventii, Frigotehnics ofera cele mai bune servicii de reparare si mentenanta pentru aparatura frigorifica.

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *