Quilling-ul – pasiunea mea

Pentru cei care nu cunosc acest meşteşug „Quilling” voi face o scurtă prezentare şi sunt convinsă că o să vă captez atenţia şi curiozitatea.

Aceată artă este arta rulării hârtiei şi a fost practicată în Egiptul Antic, apoi a ajuns să fie preluată de ţări ca Italia, Franţa, etc. Acest privilegiu l-au avut doamnele din înalta societate realizând lucrări remarcabile împodobind ramele, coşuleţele de lucru , scrinul şi cabinetul.

Lucrări de mare calitate ce constau în decorarea relicvelor (moaştelor) şi icoanelor au fost realizate de către maicile din Italia şi Franţa. Cu timpul ”Quilling-ul“ a ajuns să fie practicat de persoane de toate vârstele, fiind o artă accesibilă tuturor; eu personal am găsit-o a fi destul de relaxantă şi deosebită. Consider că poate fi o terapie prin artă stimulând creativitatea, reducând tensiunea, deşi nu este uşoară, necesită un pic de răbdare, imaginaţie şi dăruire necondiţionată.

Instrumentele necesare pentru realizarea modelelor se găsesc în magazinele de profil şi vă enumăr doar câteva: fâşii de hârtie cartonată, ac special, foarfece cu model, cutter, adeziv etc.

Întotdeauna am fost atrasă de frumos, iar pasiunea mea pentru lucrurile făcute de mâna a început din copilărie iar de-a lungul timpului am tricotat şi am făcut mileuri din macrame. Despre această artă a rulării hârtiei am aflat în momentul în care la grădiniţa unde învăţa fetiţa mea s-a organizat o întâlnire a copiilor cu mămicile cu ocazia zilei de 8 martie, unde am făcut un tablou prin tehnica quilling. În acel moment am simţit că este ceea ce vreau să fac în viaţă. De atunci am creat tablouri, felicitări, mărţişoare, invitaţii de nuntă; creaţiile mele sunt originale şi partea bună este că nu pot să mă opresc, daca aş putea aş crea zi şi noapte…
Fiecare lucrare de a mea arată starea mea de spirit iar emoţiile şi satisfacţiile pe care mi le aduce sunt de cele mai multe ori sufleteşti.
Mai jos puteţi vedea în dreapta prima lucrare (iunie 2011) şi în stanga ultima mea lucrare (ianuarie 2013) şi vă las pe dumneavoastră să decideţi dacă am evoluat sau nu:

quilingquiling

Dacă va intereseaza acest subiect, cu cea mai mare mare plăcere pot continua cu articolele şi vă pot prezenta cam ce putem realiza prin această artă minunată.

Autor: Mocanu Oana Catalina

Distribuie:
This entry was posted in Hobby.

19 comments

 1. Narcis Mocanu says:

  In sfarsit gasim si noi subiecte interesante care ne arata ca in Romania avem oameni foarte talentati dar nemediatizati suficient. Mai avem nevoie si de lucruri care sa ne bucure sufletul. Va felicit si astept multe alte articole despre artisti si lucrarile lor.

  • oana catalina mocanu says:

   Va multumesc, o sa incerc sa mai fac articole cu acest subiect, pentru ca in fiecare dintre noi exista o parte artistica si poate si unul dintre voi isi va gasi vocatia in aceasta arta

 2. georgiana capatan says:

  Ma bucur ca ai reusit sa scrii un articol despre munca si pasiunea ta, si ma bucur sa ma numar printre clientii care iti achizitionaza operele, continua tot asa

  • oana catalina mocanu says:

   multumesc frumos, nu este greu, asa mi s-a parut si mie la inceput dar te motiveaza sa lucrezi mai mult si cand vezi rezultatele , nu mai ai cuvinte de a exprima ceea ce simti

 3. oana catalina mocanu says:

  Cu mare drag si eu ma bucur ca va placut, insa acum am fost doborata la pat de o gripa infernala, dar promit ca dupa ce ma pun pe picioare voi veni cu un nou articol…

 4. oana catalina mocanu says:

  Va multumesc pentru aprecieri si ca m-ati ajutat sa castig premiu, datorita voua am castigat, pentru ca va plac lucrurile realizate handmade!!!

Lasă un răspuns