Cum sa ai o relatie buna cu soacra?

Razboiul soacra-nora? Cum sa ai o relatie buna cu soacra?

Cunoastem mitul care planeaza asupra soacrei. Sa fie soacra doar o mama devotata sau una prea bagacioasa? Ascunde soacra securea razboiului? Exista razboiul soacra-nora? Cum sa ai o relatie buna cu soacra? Vom raspunde pe rand acestor intrebari.

 

Razboiul soacra-nora? Cum sa ai o relatie buna cu soacra?

Stim ca barbatii au mereu nevoie de o prezenta feminina in viata lor. Pana la aparita ta in viata sotului tau, mama lui a fost singura femeie ce is-a stat alaturi. Respecta lucrul acesta. Accepta prezenta ei si nu jucati vreun joc al eliminarii.

 

Cum sa ai o relatie buna cu soacra?

Cum sa ai o relatie buna cu soacra?

Mamele sunt toate diferite. Unele sunt mame closca, altele sunt hiper protective. Las-o sa isi fac griji pentru baiatul ei. Vei schimba peste cativa ani locul cu ea. Vei deveni soacra si vei vedea ca nunta fiului tau nu este sinonima cu incetatul purtarii de grija.

Fii comunicativa. Nu ii inchide brusc telefonul si nu refuza toate invitatiile la cina. Las-o sa se implice in viata copiilor tai. Tot tu vei lua deciziile importante.

Puneti-va de acord. Nu este cazul sa fiti mereu cu armele pe masa. Nici mamei tale nu ii refuzi parerea, asa ca da-i si soacrei o sansa.

Respect-o. Asa cum am spus mai sus, voi luati deciziile in familia voastra. Asta nu inseamna ca nu poti sa asculti si parerea ei. Cand vine in vizita, acorda-i atentie, arata-i ce au mai facut cei mici. Copiii pot constitui parghia catre inima soacrei.

Nu ii expune toate probeleme voastre de cuplu. Am mai auzit replica ”daca nu ii spun mamei lui, apoi cui sa spun?”, Nu mamei lui. Va lua totul ca pe o critica la adresa educatiei pe care i-a oferit-o fiului ei.

Viziteaza casa ei la fel de des ca pe cea a parintilor tai. Soacrele tind sa dea vina pe nurori pentru orice. Asa ca poti organiza pe weekend-uri vizitele in casele lor. Crede-ma, ambele tabere au de castigat.

Cauta sfaturile pentru imbunatatirea relatiei in alta parte. Parintii pot fi partinitori cu odraslele lor, asa cu nu te astepti sa spuna ca el e de vina, nu?

Incearca sa nu te enervezi cand vine ea in vizita. Va considera ca va deranjeaza si ca accesul tau de furie este stranit de prezenta ei. Nu vrei asta. E startul numai bun pentru reprosurile viitoare.

Dupa ce pleaca ea, poti citi o gramada de bancuri bune cu soacre. Vei simti cum trece starea asta si te vei destresa instant.

Tu ce metode aplici?  Ce sfaturi ne dai? Cum sa ai o relatie buna cu soacra?

 

 

 

Distribuie:

Lasă un răspuns