Relație de cuplu reușită ca părinți în 7 pași

Cum să ai o relație de cuplu reușită

Fiecare femeie își dorește să aibă o relație de cuplu reușită. Este știut faptul că viața de cuplu se schimbă complet odată cu apariția copiilor. Deși există o idee preconcepută cum că un copil solidifică relația de cuplu, adevărul este de fapt exact opus. În general, un copil este ca o amenințare pentru viața în doi. Tranziția de la viața de cuplu la viața de părinte reprezintă o oarecare stare de stres. Iar în zilele noastre, există tot mai mult tendința ca părinții să se orienteze din ce în ce mai mult pe starea de bine emoțional al copilului. Însă tocmai această orientare spre copil scade din orientarea către partenerul de viață și, implicit, afectează starea de bine a căsniciei.

Însă pentru a avea o relație de cuplu reușită, chiar și după ce apar copiii, trebuie să ții cont de câteva lucruri. În primul rând, trebuie să conștientizezi importanța pe care o are relația de cuplu pentru sănătatea și bunăstarea familiei. Așadar, îți prezentăm câteva idei care te vor ajuta să ai o relație reușită de cuplu, chiar și după ce ați devenit părinți.

Cuplu de părinți fericiți

În primul rând, rezolvă copiii

 1. Impune o rutină pentru copii. Încă de când se nasc, este indicat să creezi o rutină pentru somn. Astfel, te asiguri că vei avea parte de câteva momente liniștite în doi, după ce adorm copiii.
 2. Acceptă ajutor cu copiii. Desigur că vă doriți să fiți cei mai buni și mai devotați părinți. Însă uneori, aveți nevoie de un timp pe care să îl petreceți doar voi doi. Fie că este vorba de o seară de film, o cină romantică, sau de ieșit la o terasă. Așadar, asigură-te că ai aproape pe cineva din familie, căreia îi poți lăsa copilul la nevoie.
 3. Lasă-ți copiii la TV pentru puțin timp liber. Cu toții am auzit cel puțin o dată că nu este indicat să îți lași copiii la TV. Ei bine, este chiar foarte indicat să îi lași, atunci când scopul este acela de a avea puțin timp liber de la a-i îngriji. Profită de acele momente în care ei sunt captivați de ceea ce văd la televizor. Fă o baie fierbinte, relaxantă, gătește cina în liniște sau, dacă poți, fă chiar sex.

Nu în ultimul rând…

 1. Limitează-ți așteptările romantice. Nu seta limite prea ridicate pentru relația romantică de zi cu zi. Amintește-ți că fiecare moment petrecut împreună cu partenerul reprezintă timp de calitate. Așadar, bucură-te de lucrurile simple, precum vizionarea unui film la TV, împreună, așezați alături pe canapea.
 2. Vin și sex. Adu-ți aminte că, la finalul unei zile, un pahar de vin și o partidă de sex rezolvă totul. Ambele au un efect puternic, dar combinate sunt absolut irezistibile.
 3. Întâlnire romantică. Chiar dacă sunteți căsătoriți și aveți copii, este nevoie uneori să vă reînnodați relația romantică. Așadar, ieșiți la o cină, o întâlnire romantică așa ca înainte de a avea copii. Însă asigurați-vă că veți avea alte subiecte de discuție decât cele despre copii.
 4. Fă-ți timp pentru prietene. O relație reușită de cuplu nu constă doar în timpul petrecut împreună, ci și în timpul petrecut separat. Așadar, ieși periodic în oraș cu prietenele, fără partenerul de viață.

Urmează aceste sfaturi și vei avea în continuare o relație de cuplu reușită. Asftel, vă veți bucura unul de celălalt, chiar și după ce ați devenit părinți.

Distribuie:

2 comments

 1. Raluca says:

  Sa stii Anca, ai mare dreptate.Aparitia unui copil afecteaza relatia de cuplu, mai ales in primele luni, cand toata atentia mamei se concentreaza asupra copilului, iar noi invatam sa ii recunoastem nevoile. Eu una cred din toata inima in implicarea tatalui inca din primele zile, in viata micutului, iar noi mamele macar odata pe saptamana vreo doua ore, ar trebui sa stam deoparte de copil:sa iesim la cafea, sa ne plimbam prin parc, sa citim o carte, sa ne rasfatam la cosmetica, sa nu uitam ca suntem si femei.In cuplul nostru am convenit sa ne zicem daca unul dintre noi se simte neglijat.

  • anca says:

   Da, asa este. Si avem tendinta sa ne neglijam, mai ales in primele luni, pana ne dam seama ca si noi suntem importante. La fel, ii neglijam pe sotii nostri, iar asta poate avea efecte asupra relatiei.

Lasă un răspuns