Reteta chiftelute din piept de pui la cuptor

chiftelute

La diversificare, atunci cand copilul se obisnuieste si cu alte gusturi si texturi decat laptele, gatitul poate deveni o adevarata corvoada. Si nu pentru ca nu ne-ar placea sa gatim pentru cel mic sau nu am avea idei, ci pentru ca multe dintre variantele pe care i le oferim sunt refuzate cu gratie.

Carnea este unul din alimentele pe care multi copii le refuza. Poate datorita texturii, poate a gustului, poate a faptului ca e mai greu de mestecat.

Pentru ca are nevoie de proteinele din carne, nu ne ramane decat sa o mascam in diverse preparate, usor de gestionat de catre cei mici.

Reteta chiftelute din piept de pui la cuptor

Azi, va propun niste chiftelute sanatoase si gustoase.

Ingrediente
  • 1 piept de pui (de preferat de tara)
  • 2-3 cartofi mari
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 2-3 catei de usturoi (optional)
  • 1 ou
  • cimbru
  • putin piper (optional)

*Din cantitatile de mai sus iese o tava plina de chiftelute, indeajuns pentru toata familia.

 

Mod de preparare

Pieptul de pui se fierbe bine, dupa care se taie in bucatele mici, mici, mici. Cartofii, ceapa si morcovul se dau prin razatoare si se amesteca cu pieptul de pui faramitat si cu usturoiul pisat si oul. Se condimenteaza cu cimbru, piper si sare, daca cel mic are peste 1 an. (Pana la un an, sarea si zaharul nu sunt recomandate.) Daca vi se pare ca amestecul nu se leaga, puteti pune si o lingura de faina de grau.

Intre timp, se da drumul la cuptor si se pregateste o tava, pe care se pune hartie de copt. Se modeleaza in mana chiftelutele si se pun in tava. Se dau in cuptorul preincalzit, la foc mediu, circa 15-20 de minute sau pana vedeti ca s-au rumenit.

Se pot servi simple sau cu diverse garnituri sau sosuri. Baietelul meu prefera sa le manance cu iaurt.

Gustul este foarte bun si asa ii puteti determina pe cei mici sa manance carne sau alte legume pe care le refuza de obicei.

Pofta buna!

 

Distribuie:

One comment