Ciorbă de pui acrită cu zeamă de varză ca la mama acasă

 

Era o sâmbătă ploioasă și nu știam ce să gătesc. Ploaia întotdeauna îmi trezește anumite nostalgii. Așa se face că, privind pe geam la ploaie și apoi căutând prin frigider să văd din ce aș putea găti, fără să fie nevoie să merg la cumpărături, mi-am amintit de o ciorbă de pui acrită cu zeamă de varză, așa cum o făcea mama. Și căutând prin frigider și congelator, am găsit ingredientele necesare pentru o astfel de ciorbă. Nici nu am mai stat pe gânduri, problema gătitului pentru ziua respectivă era ca și rezolvată. Am urmat rețeta așa cum o știam de la mama, iar rezultatul a fost reușit!

Ți-e și ție poftă de o ciorbă de pui acrită cu zeamă de varză, așa cum doar la mama acasă ai mai mâncat? Poți și tu să o pregătești, urmând această rețetă. Iată aici ingredientele necesare și modul de preparare. Urmează instrucțiunile și te vei delecta cu o ciorbă absolut delicioasă.

Ingrediente

  • 2 litri de apă
  • Măruntaiele de la pui
  • 1 ceapă
  • 2-3 cartofi
  • 1 morcov
  • 100 ml zeamă de varză
  • Sare
  • Pătrunjel
  • Bulion
  • Condimente după gust

Mod de preparare

Măruntaiele de pui – aripioarele, gâtul, ficatul și pipota – se pun la fiert într-o oală cu apă și puțină sare, pentru gust. Se lasă la fiert aproximativ o oră. Atenție însă, întrucât timpul necesar fierberii diferă. Așadar, verifică periodic carnea, să știi exact când este fiartă.

ingrediente ciorba de pui acrita cu zeama de varza

 

Când carnea este aproape fiartă, taie legumele. Se curăță întâi ceapa și se toacă mărunt. Se curăță cartofii și se taie bucățele potrivite. Morcovul se curăță și se toacă mărunt. Dacă preferi, în loc de a toca morcovul, poți să îl dai prin răzuitoare. Dacă dorești ca ciorba să aibă un gust mai deosebit, mai poți adăuga în această ciorbă alte rădăcinoase, păstârnac, ardei gras, precum și alte legume care îți plac.

oala ciorba de pui acrita cu zeama de varza

Legumele tocate se adaugă peste carnea fiartă și se lasă împreună la fiert aproximativ 45 de minute, până la o oră. Verifică dacă au fiert legumele. După ce au fiert și legumele, adaugă zeama de varză, bulionul și lași încă puțin la fiert. Seama de varză poate fi înlocuită cu borș, borș magic, sau chiar cu corcodușe crude, pentru a da acreală ciorbei. În cazul în care ție și familiei nu vă place ciorba acră, poți renunța la aceste ingrediente care o acresc.

După ce ai adăugat toate ingredientele, lasă ciorba să dea în clocot de câteva ori. Gustă și dacă este nevoie, mai adaugă condimente. Poți adăuga condiment Maggi cu gust de găină. De asemenea, adaugă puțină fidea în ciorbă.

Lasă ciorba să fiarbă încă 10 minute, pentru a fierbe bine și fideaua, apoi oprește focul. Adaugă puțin pătrunjel și lasă ciorba „să se liniștească”.

Sfaturi pentru o delicioasă ciorbă de pui acrită cu zeamă de varză

Dacă îți dorești o ciorbă de pui acrită cu zeamă de varză, cu adevărat delicioasă, optează pentru ingrediente de calitate. Folosește legume cât mai naturale și proaspete, evită să folosești legume congelate.

Iată cum a ieșit produsul final. Sper să încerci această rețetă, iar dacă îți place, te aștept cu poze și comentarii.

farfurie ciorba de pui acrita cu zeama de varza

Poftă bună!

Distribuie:

Lasă un răspuns