Reteta de astazi este una amuzanta, si infricosatoare in acelasi timp. Pentru mai multa distratie in bucatarie va propun : Paianjeni din Falafel.
Ingrediente:
Pentru chiftelutele din falafel:
– 1/2 ceasca de năut uscata
– 1/2 cana de fasole decojita decongelata
– 1/2 ceapa tocata
– 3 catei de usturoi
– 1/4 ceasca de patrunjel tocat
– 3/4 linguriță de chimen
– ½ lingurita de coriandru
– 1/4 lingurita de praf de copt
– 2 linguri de pâine uscata faramitata
– 1/2 linguriță de sare
– ulei pentru prajit
Pentru a decora paianjenii de falafel
– 1 ardei mic gras rosu
– 2 ardei medii verzi
– 4 masline negre
– 1 lingurita de hummus
Indicatii
Pentru chiftele de naut
Impreuna: Puneti nautul intr-un bol mediu si umpleti-l cu apa. Lasati nautul la inmuiat timp de 8-10 ore sau peste noapte. Scurgeti nautul bine si puneti-l pe un pat de prosoape de hartie. Adaunati apoi si fasolea de si uscatile in prosoape de hartie.
Adult: Puneti nautul si fasolea intr-un tocator. Aduaga ceapa, usturoiu, patrunjelul, coriandrul, chimenul, praful de copt, painea, si sarea. Se mixeaza pana se omogenizeaza toata compozitia.
Copilul: imparte aluatul format in 8 parti egale. Formeaza din fiecare parte cate o minge pe care apoi o aplatizeaza usor.
Adultul : pune pe o farfurie un strat de prosoape de hartie. Pune ulei suficient in tigaie in asa fel incat fiecare minge sa fie in ulei pana la jumatate. Dupa ce uleiul s-a incins pune chiftelele de falafel la prajit cate 1-2 minute pe fiecare parte pana cand capata o culoare rumena si crocanta pe ambele parti. Dupa ce sunt gata le puneti pe patul din prosoape de hartie.
Pentru a face paienjenii din falafel:
Adultul: taie ardeiul rosu in doua si elimina membrana alba din interior. Taie ardeiul intr-o forma care seamana cu o gura rosie, si repeta operatiunea de 8 ori. Taie fiecare ardei verde in 8 fasii lungi si apoi taie fasiile in doua (acestea sunt picioarele paianjenului). Taie fiecare maslina in jumatate pe lungime si apoi fiecare in 3 semicercuri (acestea vor fi ochii).