Reteta de post – Paienjeni din falafel

Reteta de astazi este una amuzanta, si infricosatoare in acelasi timp. Pentru mai multa distratie in bucatarie va propun : Paianjeni din Falafel.

Ingrediente:

Pentru chiftelutele din falafel:

–          1/2 ceasca de năut uscata

–          1/2 cana de fasole decojita decongelata

–          1/2 ceapa  tocata

–          3 catei de usturoi

–          1/4 ceasca de patrunjel tocat

–          3/4 linguriță de chimen

–          ½ lingurita de coriandru

–          1/4 lingurita de praf de copt

–          2 linguri de pâine uscata faramitata

–          1/2 linguriță de sare

–          ulei pentru prajit

Pentru a decora paianjenii de falafel

–          1 ardei mic gras rosu

–          2 ardei medii verzi

–          4 masline negre

–          1 lingurita de hummus

 

Indicatii

Pentru chiftele de naut

Impreuna: Puneti nautul intr-un bol mediu si umpleti-l cu apa. Lasati nautul la inmuiat timp de 8-10 ore sau peste noapte. Scurgeti nautul bine si puneti-l pe un pat de prosoape de hartie. Adaunati apoi si fasolea de si uscatile in prosoape de hartie.
Adult: Puneti nautul si fasolea intr-un tocator. Aduaga ceapa, usturoiu,  patrunjelul, coriandrul, chimenul, praful de copt, painea, si sarea. Se mixeaza pana se omogenizeaza toata compozitia.

Copilul: imparte aluatul format in 8 parti egale. Formeaza din fiecare parte cate o minge pe care apoi o aplatizeaza usor.

Adultul : pune pe o farfurie un strat de prosoape de hartie. Pune ulei suficient in tigaie in asa fel incat fiecare minge sa fie in ulei pana la jumatate. Dupa ce uleiul s-a incins pune chiftelele de falafel la prajit cate 1-2 minute pe fiecare parte pana cand capata o culoare rumena si crocanta pe ambele parti. Dupa ce sunt gata le puneti pe patul din prosoape de hartie.

Pentru a face paienjenii din falafel:

Adultul: taie ardeiul rosu in doua si elimina membrana alba din interior. Taie ardeiul intr-o forma care seamana cu o gura rosie, si repeta operatiunea de 8 ori. Taie fiecare ardei verde in 8 fasii lungi si apoi taie fasiile in doua (acestea sunt picioarele paianjenului). Taie fiecare maslina in jumatate pe lungime si apoi fiecare in 3 semicercuri (acestea vor fi ochii).

Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *