Sfaturi pentru alegerea cartilor ilustrate si interactive pentru copii

Atractia catre carti si lectura se formeaza inca din primii ani de viata. De aceea, alegerea cartilor potrivite pentru cei mici este cruciala si, daca se va realiza adecvat inca de la inceput, sansele pentru a trezi interesul in aceasta directie sunt foarte mari.

Pe piata sunt mii de carti special scrise pentru copii, motiv pentru care alegerea poate deveni dificila daca nu stii la ce detalii ar trebui sa fii atent. Cele mai atractive carti pentru copii sunt cele cu imagini atractive, cu povesti interesante si personaje cat mai bine conturate, dar sunt si alte caracteristici esentiale.

Pentru a evita un esec care ar putea marca definitiv pasiunea pentru citit, afla de ce ar trebui sa tii cont cand alegi carti ilustrate si interactive pentru copii. Astfel, sunt sanse mari sa fie primite cu interes si sa stimulezi pasiunea pentru lectura.

Cartea ar trebui sa il invete pe cel mic lucruri utile pentru viata

Indiferent daca este o poveste in care sunt evidentiate valorile etice sau morale sau ambaleaza frumos informatii despre numere, litere, culori, fructe, anotimpuri, zilele saptamanii sau animale, orice carte se va dovedi valoroasa daca micutul poate invata ceva util din ea. Cele mai bune carti pentru cei mici sunt cele din care ei invata lucruri importante, fara ca macar sa isi dea seama.

Trebuie sa fie o carte usor de citit

Daca vor sa ii incurajeze pe copii sa citeasca singuri, parintii trebuie sa aleaga o carte care nu ridica dificultati in acest sens. In cazul in care cartea contine cuvinte dificile, mai greu de citit sau al caror inteles micutii nu il stiu, parintii trebuie sa isi rezerve timp sa ii ajute pe micuti sa desluseasca lectura.

Nu este gresit in a oferi copiilor carti cu un limbaj mai complex, ci doar sa ii lasi sa se descurce singuri. De asemenea, daca limbajul si ideile sunt prea complexe pentru ei, pentru a nu risca sa ii indeparteze de bucuria lecturii, parintii pot alege ceva mai simplu.

Are ilustratii dragute si atractive

Imaginile sunt foarte sugestive si, cu cat vor fi mai colorante, mai sugestive si mai vii, cu atat vor fi mai captivante pentru copii. Cartile cu ilustratii frumoase care expun povestea in mod sugestiv sunt ideale pentru micutii cu varsta intre 4 si 8 ani. Nu trebuie evitate cartile fara cuvinte, pentru ca acestea ofera o modalitate excelenta de a dezvolta si cultiva abilitatile lingvistice ale copiilor, care vor trebui sa interpreteze povestea dupa imagini.

Sunt distractiv de citit cu voce tare

Cartile cu text care rimeaza sau au dialoguri vesele si distractive sunt cele mai bune pentru a fi citite cu voce tare si a face interpretari de roluri. Copilul va fi incantat de lectura pe voci diferite, iar entuziasmul si interpretarea artistica pe roluri va da viata lecturii si va crea experiente placute micutilor.

Distribuie:

Lasă un răspuns