Sfaturi pentru o mama casnica

Sa fii o mama care sta acasa nu este deloc o sarcina usoara. Ai nevoie de energie, de inteligenta si de abilitati pentru a fi o persoana multitasking asa cum cere aceasta meserie.

Acest articol vrea sa exploreze variantele pe care le ai la indemana pentru a te bucura la maxim de aceasta perioada din viata ta, dar aceasta trecere la viata de mama casnica poate fi dificila mai ales pentru acele mame care au iesit din campul muncii.

  • Incearca sa iti faci o rutina zilnica in care sa iti aloci timp si nevoilor tale. Printre aceste activitati poti sa incluzi: bautul cafelei de dimineta, cititul, siesta de dupa masa de pranza, sau jumatate de ora de exercitii. Acest lucru te ajuta sa treci peste sentimentul ca nu ai facut nimic altceva decat sa ai grija de copil toata ziua.
  • Intra in legatura cu alte mame care au copii de aceasi varsta ca si al tau. Astfel vei avea sprijinul altor persoane care stiu exact cum te simti.
  • Nu mai incerca sa faci totul. Numarul de ore dintr-o zi este limita, si pana la urma esti doar o mama si superwoman. Incearca sa prioritizezi sarcinile pe care le ai in fiecare zi, si fa doar atat cat poti sa faci fara a neglija copilul. Daca sunt lucruri care trebuiesc neparat facute, incearca sa le delegi catre alti membri din familie. Daca pana acum in casa ta era mereu ordine perfecta , poate este momentul sa nu mai ai asteptari la fel de mari si sa constientizezi ca un pic de dezordine nu strica.
  • Fa-ti timp pentru tine. Atunci cand esti o mama care sta acasa, in majoritatea timpul atentia ta este indreptata catre altii, si de prea putine ori mai faci lucruri pentu tine. Incearca sa ai cel putin o seara pe saptamana in care te intalnesti cu prietenii, iti faci un masaj sau iesi la un film.
Distribuie:

Lasă un răspuns