Siguranta copiilor pe internet

   Daca in majoritatea cazurilor ti se va spune sa iti feresti cat mai mult copii de internet prin diverse programe, eu voi incerca sa va spun cum puteti sa va feriti copii de efectele nocive ale internetului fara a ii controla prea mult.

   In primul rand va voi spune ca nu este nevoie sa instalati un program care sa blocheze din site-uri pentru ca majoritatea nu functioneaza asa cum ar trebui.  Daca totusi te simti mai bine, poti folosi programe care nu blocheaza decat o anumita categorie de site-uri precum cele „deocheate”.

copil care face teme

    Nu iti spiona copilul. Decat sa fii bagacios si sa citesti pe ascuns conversatiile pe care copilul tau le are pe internet, mai bine l-ai intreba din cand in cand ce mai face, sau ce lucruri i s-au mai intamplat. Incearca sa verifici ce face doar daca atitudinea lui iti trezeste suspiciuni, pentru ca copii isi vor pierde increderea in tine daca afla ca ii spionezi.

   Incearca sa nu te panichezi crezand ca majoritatea prietenilor lui sunt pedofili. Adevarul este ca cei mai multi dintre prietenii lor online sunt adolescenti ca si ei, asa ca decat sa le spui mereu sa nu isi faca prieteni online, mai bine i-ai intreba mereu despre prietenii pe care ii au astfel incat sa iti faci o parere proprie asupra lor si sa vezi daca chiar este cazul sa te ingrijorezi.

   Nu te panica daca observi ca, copilul tau foloseste online cateva cuvinte obscene. Este cazul sa iti faci griji doar daca ii vezi ca posteaza poze cu persoane dezbracate sau este violent. Daca observi unul dintre aceste lucruri poate e cazul sa porti o conversatie cu el si sa vezi care este de fapt problema.

   Adevarul este ca oricat de  mult incercam sa ne monitorizam copii, sigur vor gasi o cale sa scape de vigilenta noastra. Asa ca decat sa ii urmarim in fiecare moment, poate este mai bine sa vorbim cu ei, sa le explicam ce este bine si ce nu, si sa avem incredere in ei, astfel incat si ei sa aiba incredere in noi.

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *