Uleiul de rapita este un ulei foarte apreciat datorita numeroaselor sale beneficii asupra sanatatii, dar si datorita gustului care este destul de bun. Foarte multe persoane considera uleiul de rapita a fi mai sanatos decat uleiul de masline, pentru ca are un continut bogat de grasimi bune.
Daca este obtinut in mod natural (sa fie presat la rece), acest ulei poate sa fie un excelent ajutor in eliminarea sau ameliorarea unor probleme medicale majore
Ce contine uleiul de rapita?
In acest ulei poti gasi nu mai putin de 55% acizi grasi monosaturati, acid oleic, acid linoleic si acizi saturati. Dintre acestia se evidentiaza omega 3 si omega 6, acizi care pot scadea colesterolul rau din sange si ajuta la o functionare corecta a creierului si a inimii. De asemenea, aceiasi acizi omega 3 si omega 6 pot sa fie parteneri de incredere in dezvoltarea normala a organismului, fiind cu adevarat obligatorii pentru copii.
Uleiul de rapita este ideal pentru cei care obisnuiesc sa manance doar vegetale, pentru ca omega 3 si omega 6 se gasesc, cu precadere, in carne.
Care sunt principalele avantaje ale uleiului de rapita?
Are un continut bogat de lipide simple, care lupta cu bolile de inima, reducand riscul de aparitie a infarctului. Aceste lipide simple se numesc steroli.
De asemenea, este bogat in vitamina E, o vitamina care ajuta membranele celulare sa fie sanatoase si de asemenea, este extrem de benefica pentru ten.
Spre deosebire de alte uleiuri, uleiul de rapita poate sa fie pregatit pentru gatit, avand un gust excelent. Il poti folosi pentru prajit, pentru sotat mancarea sau pentru compozitia dulciurilor.
Nu in ultimul rand, acest ulei minune poate sa lupte impotriva cancerului, cu precadere impotriva cancerului de colon.
Uleiul de rapita este un ulei cat se poate de sanatos si de gustos, asadar, este bine sa fie introdus in alimentatie pentru efecte excelente asupra corpului.