Uscătoarele de rufe, ideale în perioada rece din an

Orice persoană care a spălat rufe înțelege stresul de a le usca. Atârnarea lor pe sfori poate fi o idee, însă nu una foarte practică.

Totul devine și mai complicat atunci când locuiești la bloc, unde spațiul este foarte limitat. Hainele trebuie să fie uscate uniform pentru a nu căpăta un miros neplăcut. Întinderea lor pe un uscător de rufe este cea mai utilă soluție.

Astfel, după ce vei strânge hainele, ele nu vor fi foarte șifonate. Un uscător de rufe bun poate fi mutat oriunde prin casă. În timpul sezonului rece, hainele pot fi întinse în interiorul casei, lângă un calorifer, pentru a se usca mai repede.

Ce este un uscător de rufe mecanic și care sunt avantajele sale?

Tentația este mare, mai ales că mulți oameni își doresc o mașină de uscat rufe. Însă, dacă vrei să economisești resurse și bani, uscătorul de rufe mecanic este cea mai înțeleaptă alegere. Chiar dacă există variante mai rapide de a usca hainele, achiziția poate deveni destul de costisitoare.

Cu uscătorul de rufe poți usca hainele indiferent dacă afară este foarte frig, deoarece pot fi așezate frumos în interiorul casei. Uscătorul de rufe este folosit atât de oamenii care stau la bloc, cât și de cei care stau la casă.

Atunci când nu este folosit poate fi strâns și depozitat într-un loc mic, care să nu fie la vedere. Nu face nici un fel de zgomot, precum mașinile de uscat rufe.

Partea cea mai avantajoasă a uscătorului de rufe este că nu necesită nici un fel de întreținere specială. Desigur, are și un minus: nu usucă la fel de rapid precum cel electric. Acest uscător de rufe se mai numește și uscător de rufe mecanic.

Cum alegi un uscător de rufe?

Uscătorul de rufe mecanic este de mai multe tipuri, împărțindu-se în două mari categorii:

  1. În funcție de montare: de podea, de perete, tip atârnător, de grădină;
  2. În funcție de formă: vertical, orizontal, atipic;

Uscătorul de rufe mecanic trebuie să fie în primul rând rezistent. Hainele umede sunt destul de grele, iar în unele case se vor pune și câte 2-3 ture de rufe spălate pe uscător, aproape zilnic.

Așadar, este foarte important ca uscătorul de rufe să fie foarte rezistent, pentru a nu fi nevoit să-l schimbi o dată la câteva luni. Cele mai recomandate uscătoare de rufe clasice sunt cele fabricate din metal.

Un alt aspect asupra căruia trebuie să acorzi o atenție deosebită în procesul de alegere este capacitatea de uscare. Aceasta poate fi exprimată fie în metri liniari, fie în numărul de mașini de spălat, care reprezintă câte ture de haine spălate pot fi puse la uscat pe același uscător.

Deoarece nu sunt atât de costisitoare, este bine să optezi pentru un uscător cu o capacitate de uscare mai mare. Niciodată nu știi când ai nevoie de mai mult spațiu.

Important este să aibă suficiente brațe și să fie cât mai ingenios gândit, pentru ca hainele să poată fi uscate cu succes, mai ales în timpul sezonului rece.

Accesoriile uscătoarelor de rufe mecanice vor face diferența, deoarece cresc utilitatea. Un uscător de rufe premium va avea:

  • Orificii pentru umerașe;
  • Coș pentru cârlige;
  • Protecții pentru podea;
  • Mini-umerașe pentru șosete și lenjeria intimă.
  • Roți de transport (doar în cazul uscătoarelor de dimensiuni impresionante).

Așadar, uscătorul de rufe mecanic îți va da o mână de ajutor în uscarea hainelor, mai ales în timpul sezonului rece. Acesta poate fi pus în casă, iar hainele se vor usca normal, fără să riști degradarea lor. Un uscător de rufe mecanic este un ajutor de nădejde în fiecare gospodărie. 

Distribuie:

Lasă un răspuns