Zumba si remodelarea corporala

Programele Zumba reprezinta programe de fitness, care imbina elemente de dans cu cele de aerobic. Initiatorul acestui curent este dansatorul si coregraful Alberto „Beto” Perez, care, in anii 1990, a uitat sa isi aduca la o sedinta caseta cu muzica specifica. Astfel, el a scos casete cu muzica salsa si merengue si a inceput, impreuna cu oamenii din sala, sa improvizeze miscari. Asa s-a nascut Zumba, iar acum a devenit o marca inregistrata.Programele Zumba reprezinta programe de fitness, care imbina elemente de dans cu cele de aerobic. Initiatorul acestui curent este dansatorul si coregraful Alberto „Beto” Perez, care, in anii 1990, a uitat sa isi aduca la o sedinta caseta cu muzica specifica. Astfel, el a scos casete cu muzica salsa si merengue si a inceput, impreuna cu oamenii din sala, sa improvizeze miscari. Asa s-a nascut Zumba, iar acum a devenit o marca inregistrata.
Tipurile de muzica pe care se danseaza la o sedinta de Zumba provin din toate genurile muzica, cu un ritm mai rapid sau mai lent, iar clasele se impart in opt categorii, in functie de persoanele care vor sa participe:

1. Zumba Fitness reprezinta cursurile initiale de Zumba, care sunt potrivite oricarei persoane, indiferent de sex, varsta sau greutate.

2. Aqua Zumba este un curs de Zumba, care se realizeaza in apa, de regula in piscine.

3. Zumbatomic este un curs dedicat copiilor cu varste intre 4 si 12 ani, singura diferenta fata de cursurile clasice de Zumba fiind rutina diferita, specifica micutilor.

4. Zumba Gold se axeaza pe persoanele cu varste inaintate, miscarile fiind linistite, iar cursul constand in fitness de baza.

5. Zumba Gold – Toning este creat pentru persoanele peste o anumita varsta, care doresc sa isi imbunatateasca anumite grupe de muschi, postura, mobilitatea si coordonarea.

6. Zumba Tonic este dedicat persoanelor care vor sa isi dezvolte muschii, care vor sa isi remodeleze corpul si care vor sa aiba grija de circulatia sangelui. Este un curs dedicat celor mai avansati.

7. Zumba Sentao consta in exerciti realizate pe scaun, care au scopul de a intari si de a imbunatati tonusul corpului, cu ajutorul propriei greutati.

8. Zumba in circuit combina aerobicul de mare intensitate cu miscarile Zumba.

Instructorii de Zumba sunt persoane obisnuite, care, uneori, nu au avut foarte mare tangenta cu partea de fitness. Astfel, unii sunt fosti dansatori profesionisti, altii street-danceri, dar cert este faptul ca toti impartasesc o pasiune pentru dans si pentru bunastarea fizica a persoanelor cu care coopereaza.
Avantajul claselor de Zumba este ca fiecare isi simte corpul si danseaza dupa cum considera, in functie si de ceea ce le arata instructorul. Exercitiile si miscarile sunt usoare, iar muzica este antrenanta, chiar hipnotizanta, dupa cum ar spune instructorii acreditati Zumba.
In timp ce va distrati, veti avea ocazia sa scapati de tesutul adipos in exces, sa aveti o musculatura tonifiata, sa va sporiti densitatea oaselor si sa va micsorati tensiunea. Foarte important este si ca, la o sedinta de Zumba, o persoana poate sa arda intre 500 si 1000 de calorii, dar limitele sunt date doar de cat de mult doriti sa lucrati.
In Romania, exista un numar mare de instructori acreditati Zumba, chiar si in orasele mai mici. In Bucuresti ne intalnim cu Hagiescu Cristina (Dudu Cristina) si cu Duma Alina, in Timisoara cu Gutu Claudiu, in Cluj Napoca cu Molnar Angela, in Constanta cu Anton Bianca, iar in Iasi, cu Chiriac Paul (Paul Chi). Desigur, acestea sunt doar cateva nume de instructori foarte cunoscuti, membri ai ZIN (Zumba Instructor Network).
Singurul lucru pe care trebuie sa il faceti acum este sa va pregatiti apa, prosopul, hainele sport si sa purcedeti la cursul de Zumba.

Zumba si remodelarea corporala

Distribuie:

Lasă un răspuns