3 mituri false despre mancare

Ma uit la obiceiurile noastre alimentare si imi dau seama ca de multe ori toata aceasta grija pe care o aratam pentru lucrurile pe care la mancam este exagerata, mai ales daca ma gandesc la bunicii mei care mancau sunca si oua in fiecare dimineata si dulciuri in fiecare zi, si au avut o viata lunga. Ideea este ca de multe ori aceasta panica a noastra fata de alimentele pe care le consumam este nejustificata, iar mai jos gasiti cateva mituri false depre alimentatie pe care poate nu le stiati.

  1. Este nevoie sa bei 8 pahare de apa pe zi pentru a nu te deshidrata. Acest lucru a devenit deja un cliseu, dar adevarul este ca nivelul minim de apa pe care trebuie sa il consumam depinde de nivelul de activitate, climat sau temperatura. Mai nou studiile recente arata ca cu minim un litru de lichide consumat nu riscam sa ne deshidratam. In termenul de lichide putem include si sucul sau laptele.
  2. Alimentele organice sunt mai nutritive. Alimentele crescute organic sunt mult mai scumpe decat cat cele crescute neorganic, dar de fiecare data cand le cumparam ne consolam cu gandul ca sunt mai bune si mai sanatoase. Acest lucru este adevarat dar motivele nu tin de calitatile nutritive ale acestora asa cum au demonstrat cercetatorii de la Stanford University.
  3. Daca mananci la ore tarzii te ingrasi. Desi impresia generala este ca daca mancam inainte de a ne culca, caloriile nu mai au timp sa se consume si se vor depune direct pe coapse, cercetatorii au demonstrat ca corpul nostru nu inceteaza sa mai metabolizeze mancarea doar din cauza ca dormim. Cauza ingrasarii este consumul de prea multe calorii pe tot parcurul zilei si nu conteaza ora la care le mancam.

Distribuie:

Lasă un răspuns