Mancata rece aceasta prajitura este un deliciu si este si foarte usor de gatit atunci cand ai chef sa faci ceva dulce. Este o tarta foarte usor de facut si o puteti prepara in orice moment al anului, datorita numarului redus de ingrediente care sunt si foarte usor de gasit, daca nu cumva deja stau prin camara si astepata sa isi gasesca rostulJ.
Ingrediente:
– 500 ml de limonada
– 500 ml de lapte condensat indulcit
– 350 de ml de frisca vegetala lichida
– Sucul de la o 1 lamaie
– Crusta de tarta
– 3 linguri de migdale, prajite
Ingrediente pentru crusta de tarta (optional)
– 300 gr. făină,
– 125 gr. zahăr,
– 150 gr. unt,
– 2 ouă,
– un praf de sare.
Instructiuni
In primul rand trebuie amestecate limonada cu laptele condensat indulcit, cu sucul de lamaie si frisca lichida intr-un bol mare. Se amesteca cu mixerul la viteza medie pentru aproximativ un minut.
Daca ati gasit sa cumparati din comert crusta pentru placinta este foarte bine, puteti sa treceti la pasul urmator. Daca nu va trebui sa gatiti blatul si sa il coaceti. Daca trebuie sa pregatiti voi blatul, iata ce aveti da facut: Amestecati faina cu zaharul, sarea, ouale si untul rece taiat cubulete. Nu framantati sau amestecati prea mult ingredientele pentru a evita ca untul sa se incalzesca prea tare, iar blatul sa nu mai aiba consitenta dorita. Aluatul astfel pregatit se va pune intr-o folie de plastic la frigider pentru minim o ora. Dupa trecerea timpului se va aseza in tava de tarta, intinzand bine cu degetele. Dupa ce e bine intins intepam aluatul cu furculita, asezam peste hartie de copt si il punem la cuptor pana capata o culoare rumena. In scotem din cuptor si il lasam la racit.
Dupa ce aluatul este gata, turnati amestecul format la primul pas si lasati-l la frigider timp de 2 ore.
Presarati migdale peste inainte de a servi.
Pofta buna!